Spill med Asian Handicap hos ditt bettingselskap

Innenfor sportsbetting er det mange måter å spille på. Noen spiller bare på en sport, en idrettsutøver eller et lag. Man kan spille enkeltspill eller systemspill. Svært mange foretrekker å spille odds på fotball og innenfor denne sporten er det ofte mange spillmuligheter bare på en enkeltkamp. En spillform som blir bare mer og mer populær er det som kalles for Asian Handicap.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Dette er Asian Handicap

Som navnet antyder har spillformen Asian Handicap opprinnelse i Asia. Der er det faktisk den dominerende bettingformen. Det tok sin tid før denne spillemetoden inntok Europa, men etter år 2000 har denne varianten økt mye i popularitet også her. Det betyr at Asian Handicap i dag er en av de mest populære bettingformene blant oddsspillerne.

Grunnprinsippene i Asian Handicap er enkle. Tenker man på fotball så er det innenfor tradisjonell vestlig tipping tre mulige utfall av en fotballkamp. Enten uavgjort, borte- eller hjemmeseier. Ofte er det lett å predikere hvilket lag som vinner, men muligheten for et uavgjortresultat kompliserer bildet en smule. Med Asian Handicap blir det enklere. Ved at det fokuseres på forskjellen mellom lagene fjerner man muligheten for uavgjort i den asiatiske varianten. Om veddemålet ender med uavgjort får man innsatsen tilbake. Det finnes også en handikapvariant som inkluderer uavgjort. Den kalles for European Handicap.

Mye brukt i fotball

Asian Handicap er en veddemålstype som er mye benyttet i fotball, men den kan også overføres til andre lagidretter. Bettingformen er et verktøy som gir oddsspillerne flere valg i kamper hvor styrkeforskjellen mellom lagene er stor, og det dermed er en overhengende fare for at et lag vil styre hele kampen. I en kamp med lave oddsbetingelser på favoritten gir man underdogen en teoretisk fordel. Dette for å gjøre kampen mer attraktiv å spille på. Utfordringen blir større for favoritten og dermed blir oddsbetingelsene bedre og den potensielle gevinsten større.

Asian hansicap odds på norsk fotball

Som med all annen sportsbetting så ligger også nøkkelen til suksess med Asian Handicap i gode forberedelser på informasjonsfronten. Fokus på hvem som vinner holder ikke alene. Seiersmarginen er like viktig. Derfor er det viktig å følge lagene tett. Hviler halve laget eller toppscoren plutselig blir skadet faller sannsynligheten for at laget scorer mange nok mål.

I Asian Handicap får altså det antatt dårligste laget et forsprang på et visst antall mål for å gi begge lagene den samme vinnersjansen. Et forsprang som uttrykkes i hele, trekvarte, halve og kvarte mål. Siden forspranget tildeles slik at begge lag skal ha den samme vinnersjansen, blir også oddsbetingelsene ganske like for begge de to mulige utfallene.

Asian Handicap i praksis

Zero-ball er det enkleste av handikapene. Da vurderes begge lagene likt og handikapet uttrykkes som 0:0. Da spiller man på det laget man tror vinner og spillet ender med suksess uansett hvor mange mål laget ditt vinner med. Ved uavgjort returneres innsatsen. 

Whole-ball og half-ball gir et av lagene et eller et halvt måls forsprang. Dette er mest vanlig hos bookmakerne. I en kamp mellom Liverpool og Norwich kan Norwich spilles til +1. Vinner de eller spiller uavgjort ender spillet med suksess. Handikap med halvt mål er også enkelt. Gis Brann +0.5 i en kamp mot Rosenborg legger man et halvt mål til Branns scoringer og sammenligner med Rosenborgs. Laget med flest mål vinner. Uavgjort er heller ikke mulig. 

Quarter-ball og three quarter-ball brukes for å gjøre Asian Handicap enda mer innviklet. Da deles innsatsen i to. I en kamp mot Barcelona er Sevilla underdog og får +0.25 måls forsprang. Spill på Sevilla deles da i to med 50-50 på henholdsvis Sevilla +0.5 og +0. Vinner Sevilla gir det full utbetaling. Ved uavgjort er det gevinst på Sevilla +0.5, mens innsatsen på Sevilla +0 returneres. Seier til Barcelona ender med tap på hele veddemålet. 

Asian Handicap med trekvart mål funger på samme måte, men innsatsen deles likt mellom hele og halve mål. Får Sevilla et forsprang på 0,75 mål blir det full gevinst om Sevilla vinner eller spiller uavgjort. Barcelona-seier med et mål betyr innsatsen tilbake på Sevilla +1, mens penger på Sevilla +0,5 går tapt.

En fotballkamp har åtte mulige utfall

fotballbetting norska spillselskaper

Det kan spilles på begge lagene i Asian Handicap. I en kamp med kvarte mål kan handikapet se slik ut: Rosenborg -1,25, Tromsø +1,25. Spill på Rosenborg plasseres 50-50 på Rosenborg -1 og -1,5.

Vinner Rosenborg med to mål eller flere, er veddemålet vunnet. Spill på Tromsø ender med tap. Teoretisk resultat i 2-0-kampen er (2-1,5=)0,5-0 og (2-1,0=) 1-0. Vinner derimot Rosenborg med 1 mål refunderes halve innsatsen mens den andre tapes. Teoretisk resultat av 1-0-kampen er (1-1=)0-0 og (1-1,5)=-0,5-0. Spill på Tromsø ender med gevinst ut fra oddsbetingelsene på halvparten, men resten av innsatsen refunderes. Ender kampen uavgjort uansett resultat er oddsspillet på Rosenborg tapt. Teoretiske resultater i en 0-0-kamp blir (0-1,5=)-1,5-0 og (0-1=)-1-0. Spill på Tromsø er dermed vunnet, og det samme gjelder selvsagt om Tromsø vinner selve kampen. Det fungerer tydeligvis på samme måte uansett hvilken fotball vi snakker om. Fra Primeira Liga til EM.