Nations League – betting på UEFAs andre landslagsturnering

Innenfor europeisk landslagsfotball er det VM og EM som er det store. Imidlertid har Det europeiske fotballforbundet, UEFA, også valgt å etablere enda en turnering med Nations League. Denne er ny og har ikke etablert den samme statusen enda. Den er også omstridt blant spillerne og trenerne i de store ligaene, fordi de mener at denne turneringen gir ytterligere belastninger i et allerede tett kampprogram i stedet for hvile og restitusjon. 

I de mindre nasjonene er synet litt annerledes fordi denne turneringen også gir sjanser for playoff dersom man ikke kvalifiserer seg til VM eller EM i den opprinnelige kvalifiseringen.

Bettingsider med odds på Nations League

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 500% bonusT & C Apply Les mer BESØK
2 1000 NOKT & C Apply Les mer BESØK
3 500 NOK gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 NOKT & C Apply Les mer BESØK
5 500 NOK gratisspillT & C Apply Les mer BESØK

Nations League siden 2018/2019-sesongen

Den første utgaven av Nations League i fotball begynte i september 2018 og ble avsluttet våren 2019. Den andre turneringen ble gjennomført i 2020/2021-sesongen. UEFA Nations League 2022/2023 blir den tredje utgaven av turneringen med gruppespillkamper i juni og september 2022, samt sluttspill i juni 2023.

Turneringsformat for Nations League

Alle de 55 medlemslandene av UEFA deltar i turneringen. De forskjellige landene er plassert i de fire divisjonene League A, League B, League C og League D. Disse divisjonene er igjen delt inn i grupper som blir trukket før hver turnering blir starter.

Divisjonene A, B, og C består av 16 lag som deles inn i fire grupper med fire lag i hver. Divisjon D har 7 lag fordelt på to grupper med henholdsvis fire og tre lag. I gruppespillet spiller alle lagene en hjemme- og bortekamp mot de andre lagene i gruppen. 

Nations League betting

Når gruppespillet er over vil lagene som endte sist i gruppen i League A, rykke ned til League B til neste turnering. Det samme gjelder for lagene som ender sist i gruppen i League B. De vil spille i League C i den kommende turneringen. Lagene som ender sist i League C rykker ikke direkte ned, men møtes til nedrykkskvalifisering over to kamper. Det best rangerte av disse møter det fjerderangerte laget, mens andre og tredjerangerte møtes i den andre duellen. Vinnerne av disse møtene beholder plassen i League C, mens de to taperne rykker ned til League D.

Gruppevinnerne i League B, C og D rykker opp en divisjon i den neste turneringen. Gruppevinnerne i League A kan jo ikke rykke opp, men disse lagene møtes i finalerunden av Nations League. Et av landene som vinner en gruppe i League A vil være vertskap for Nations League-finalene. Denne finalerunden består av semifinalene, bronsefinalen og selve finalen. Disse kampene spilles med ett oppgjør, så i finalerunden er det vinn eller forsvinn.    

Portugal og Frankrike har vunnet Nations League

Det første sluttspillet ble avviklet i Portugal, og vertene vant finalen med 1–0 over Nederland, og ble dermed vinner av Nations League for 2018/2019. England tok bronsen etter at de vant på straffesparkkonkurranse mot Sveits.

Den andre finalerunden gikk av stabelen i Italia, og det ble Frankrike som vant 2020/2021-utgaven ved å beseire Spania med 2–1 i finalen. Italia tok bronsemedaljen ved å vinne 2–1 og Belgia i bronsefinalen.

Mange muligheter for betting på Nations League

Med 55 deltagende lag og to kamper mot hvert lag i gruppen samt nedrykks-playoff og selve finalerunden, er det mange sjanser for oddspilling på denne turneringen. 

Du kan selvsagt spille odds på hundrevis av forskjellige utfall og hendelser i hver enkeltkamp. Dette kan du gjøre både før kampene begynner og til liveodds mens de pågår. Nations League byr også på langsiktige vinnerspill som vinneren av turneringen og toppscorer. 

Du kan også spille odds på Nations League ved bruk av bonuser som du kan hente hos bettingselskapene.