The International – Størst innenfor e-sport  

E-sport blir bare større og større på verdensbasis. Sporten vokser i omfang og popularitet med massevis av mennesker som følger kamper og turneringer. Dette gjør de enten fra tribunen når det er en konkurranse på gang, eller på TV-sendinger og i svært stor grad på live streaming og opptak av spill som er lagt ut på diverse plattfomer. Også innenfor betting er dette en sport som øker enormt i omfang når det kommer til spill på både odds og liveodds. De store spillene har alle sine store turneringer eller mesterskap, og Dota 2 er kanskje det spillet som har den største begivenheten av dem alle.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
3 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
4 1000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 500% bonusT & C Apply Les mer BESØK

The International for niende gang

I Norge er det Telia-ligaen som gjelder for de fem mest populære spillene, men når det gjelder Dota 2 på verdensbasis er det ingen konkurranse som når opp til The Internasjonal. Dette er verdens største turnering innenfor e-sport og esports betting og selvsagt som verdensmesterskap å regne når det kommer til konkurransespill på Dota 2. Denne årlige verdensmesterskapsturneringen arrangeres av utvikleren av Dota 2 som er Valve Corporation. Turneringen er blitt avviklet hvert år siden 2011. Til turneringen er det 12 lag som kommer via en direkte invitasjon basert på resutater i turneringsrekken kjent som Dota Pro Circuit. De seks siste lagene kvalifiserer seg via seks regionale sluttspillkvalifiseringer rundt om i verden. 

Siden 2013 er turneringens premiepott blitt crowdfundet via en battle pass-funksjon i spillet. 25% av inntektene fra dette legges direkte i premiepotten for turneringen. The International har den største premiepotten for en enkeltturnering innenfor e-sport og denne har kontinuerlig overgått størrelsen på den forrige. I turneringen i 2019 var den på 34,3 millioner amerikanske dollar. Opp fra 25,5 millioner i 2018. Vinner av The International tildeles pokalen Aegis of Champions. I 2020 vil turneringen bli avviklet i Sveriges hovedstad Stockholm.

The International - Størst innenfor e-sport

Nordmann med for første gang i 2019

I Dota 2 er det flere kjente lag og skal man nevne noen som fortsatt holder på er det Natus Vincere, OG, PSG.LGD, Evil Geniuses, Liqued, Alliance og Newbee. På individnivå kan man nevne utøvere som KuroKy, Puppey og UNiVeRsE. Til årets The International var det ingen norske lag som klarte å kvalifisere seg, men Sverige var representer med de to lagene Alliance og Ninjas in Pyjamas. Begge disse to ble invitert til turneringen.

Alliance vant for øvrig hele The International i 2013. I år hadde også Alliance med seg norske Tommy «Taiga» Le på laget. Dermed ble han den første nordmannen som spilte i The International. Laget til Tommy ble slått ut i den første cuprunden etter det innledende gruppespillet. I Finalen møttes Liqued og OG som vant turneringen i henholdsvis 2017 og 2018. Med forsvar av tittelen og seier over Liqued ble OG også det første laget til å vinne The International to ganger, samtidig som de innkasserte førstepremien på om lag 140 millioner kroner.