Betting på Bundesliga – spill odds på tysk fotball

Blant de europeiske fotballseriene så regnes den tyske toppfotballen blant de fem store. Det betyr at Topp 5 består av Bundesliga, Premier League, La Liga, Ligue 1 og Serie A. Alle som følger med på europeisk toppfotball har fått med seg at de tyske lagene ofte kommer langt i europacupene. Ikke sjelden går de helt til topps. For deg som spiller odds betyr det at det alltid er noe spennende å spille på når det kommer til tyske Bundesliga-lag.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Tysk Bundesliga siden 1963

Tyskland er en stolt fotballnasjon og det er blitt spilt fotball i mange år. Likevel er det ikke lengre siden enn 1963 at Bundesliga i sin nåværende form ble etablert i datidens Vest-Tyskland. Før den tid ble det spilt regionale serier før et sluttspill med en seriefinale for å avgjøre seriemesterskapet. I dag består serien av 18 lag som spiller 34 kamper hver før sesongen er over. De to siste rykker direkte ned, mens laget som ender tredje sist spiller nedrykks-playoff. Bundesliga har også en lang vinterpause.

Den første Bundesliga-sesongen som var 1963/1964, ble det FC Köln som sikret seg seriemesterskapet. Siden den gang er det blitt mye Bayern München. Gjennom de 56 sesongene som er fullført siden starten i 1963 har laget fra Bayern vunnet halvparten. Det innebærer at Bayern München har imponerende 28 seriemesterskap. De har vunnet alle sesonger siden 2012/2013, og mye tyder på at de også sikrer seg det åttende mesterskapet på rad i den spesielle 2019/2020-sesongen.

Nest flest ligatitler er det Borussia Dortmund og Borussia Mönchengladbach som har med 5 titler. Werder Bremen har fire, mens både Hamburger SV og Stuttgart har 3 seriemesterskap.

Norske spillere i tysk Bundesliga

Gjennom årene er det blitt noen norske fotballspillere som har spilt i Tyskland. De første var Arne Larsen Økland og Einar Jan Aas. Senere kom spillere som blant annet Rune Bratseth, Anders Giske, Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft, Tore Pedersen, Mohammed Abdellaoue, Kjetil Rekdal, Kai Erik Herlovsen, Håvard Flo og Vidar Riseth.

Den største gjennom tidende er «der Elk aus Norwegen». Rune Bratseth imponerte i årene i Werder Bremen og har legendestatus i klubben. De siste årene har Per Ciljan Skjelbred og spesielt keeper Rune Almenning Jarstein gjort en flott figur i Hertha Berlin. Før de kom ble Rekdal en helt i hovedstadsklubben. Og i 2020 kom Erling Braut Haaland til Borussia Dortmund. Allerede fra start har han gjort sitt for å få heltestatus i klubben.

Toppscorere i Bundesliga

Den suverene målscoreren gjennom Bundesliga-historien er Bayern Münchens Gerd Müller med 365 mål. Nummer to på listen er Klaus Fisher med 268. Dagens toppscorer Robert Lewandowski er nå nummer tre på listen med 231 scoringer på høyeste nivå i Tyskland.

21 nordmenn har scoret i tysk Bundesliga. Flest mål har Jørn Andersen med 67. Arne Larsen Økland har 43, mens Mohammed “Moa” Abdellaoue har 30.  Jan Åge Fjørtoft scoret 14 ganger og Anders Giske 13. Forsvarspilleren Rune Bratseth er sjette mestscorende nordmann med 12 mål. På plassen foran Håvard Nordtveit samt Erling Braut Haaland med 10 scoringer hver.

Mye å spille odds på i Bundesliga

Skal du plassere tysk fotball betting kan du starte allerede før sesongstart med noen langspill. Da kan du spille på om det blir Borussia Dortmund eller Bayern München som vinner ligaen. Du kan spille på hvem som rykker direkte ned og hvilket lag som må spille playoff om nedrykk. Du kan selvsagt sette et oddsspill på om toppscoreren nok en gang blir Robert Lewandowski, eller om det blir Erling Braut Haaland som stikker av med tittelen.

Managere er alltid i hardt vær, så før sesongen begynner kan du spille odds på hvilken manager som får sparken først samt konkrete managere som ikke får fyken i løpet av sesongen

Betting på Bundesliga – spill odds på tysk fotball

Oddsspill på enkeltkamper

På de enkelte kampene i Bundesliga er det mye å spille på. De fleste kampene har mange forskjellige alternativer. Du kan spille på klassikeren HUB, men du kan også spille på om det er hjemmeseier, borteseier eller uavgjort ved pause. Eller hvorfor ikke spille på både fulltid og heltid på en og samme kupong? Du kan spille på om den første scoringen kommer på straffespark, corner eller frispark, og du kan plassere et oddsspill på om Bayer Leverkusen scorer først når de møter Borussia Mönchengladbach.

Liker du betting på Bundesliga kan du også spille på enkeltspillere. For eksempel om Robert Lewandowski scorer i løpet av de første 5, 10, 15 eller 20 minuttene i en konkret kamp. Eller om Erling Braut Haaland scorer i en annen kamp. Du kan også spille på om konkrete spillere pådrar seg gult eller rødt kort, eller om de lager straffespark.