Sats på enkeltspill når du spiller odds

Det finnes mange måter å spille odds på. Noen bare spiller på favorittlaget sitt eller favorittutøveren sin uansett. Enkelte følger en nøye strategi med enkeltspill, mens andre igjen foretrekker systemspill, og atter andre igjen oddsspill med flere enkeltspill på samme kupong. Uansett hva du spiller på er det ingen garanti for suksess, og spiller du bare for moro spiller det kanskje ingen rolle uansett, selv om det er morsommere å vinne enn å ikke gjøre det. Imidlertid kan du ved å spille fornuftig og bruke riktig type spill, øke sjansene dine for suksess og dermed få et overskudd på spillingen din over tid. Under skal vi se på hvordan valg av en konkret strategi øker sjansene dine for suksess betraktelig.

 

   
BOOKMAKEREBonusBESØK Les mer
1

500% bonusT & C Apply

   
2
uberlucky betting

1000 NOKT & C Apply

   
3
Royal Panda odds betting

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
4

3000 NOKT & C Apply

   
5

500 NOK gratisspillT & C Apply

   

Mange typer spill når du satser på odds

Den som spiller odds, vet at det kan plasseres oddsspill på mange utfall på hver idrettsbegivenhet. I fotballkamper kan dette være mer enn 500 både før og under kampen. Samtidig kan du som oddspiller velge å plassere ett eller flere spill på mulige utfall på flere måter.

Mange velger å spille på en enkelt ting og plassere dette i markedet som et enkeltspill. Andre ønsker å spille på flere ting samtidig, men i stedet for å plassere disse hver for seg, går de for en multiple og plassere disse spillene på en og samme kupong. Hvorfor de gjør dette komme vi tilbake til om litt. Andre velger å plassere systemspill på samme idrettsbegivenhet som ishockey, men med flere utfall for å øke vinnersannsynligheten.

Flere enkeltspill sammenlignet med de samme spillene på samme tippelapp

I det videre ser vi bort fra systemspill som øker vinnersannsynligheten, men som samtidig koster så mye at du sjelden sitter igjen med større overskudd, og sammenligner singelspill med flere singelspill på samme kupong. For å belyse dette brukes tre tenkte fotballkamper. Liverpool mot Norwich med 1,12 i odds for Liverpool-seier. Manchester City mot Watford med odds på 1,17 for City-seier og Wolverhampton mot Southampton med 1,75 i odds på seier til Wolves.

risikovurdering

Mange oddsspillere synes at de to første kampene har så lave oddsbetingelser at de ikke har spillverdi alene. Puttes de på samme kupong kan multipliseringen derimot gi litt bedre betingelser. La oss si at du skal bruke til sammen 300 kroner på disse tre kampene. 

Spiller du en multiple med alle tre og Liverpool, City og Wolves vinner, får du (300x(1,12×1,17×1,75) 688 kroner tilbake fra bookmakeren. Det gir et overskudd på 388 kroner. Velger du heller å plassere disse kampene på tre enkeltspill, får du tilbake ((100×1,12)+(100×1,17)+(100×1,75)) 404 kroner fra bettingselskapet. Det betyr et samlet overskudd på 104 kroner. 

Da vil mange si at det er dumt å spille enkeltspill siden du tjener mindre på det. Det er riktig om lagene spiller som forventet. Det skjer ikke alltid. La oss si at Watford klarer uavgjort. Da ryker hele multiple-spillet ditt og du taper innsatsen på 300 kroner. 

Det samme skjer ikke for enkeltspillene. Du taper de 100 kronene du satset på City, men får tilbake de 200 du satset på de to andre kampene pluss fortjenesten på (12+75) 87 kroner. I dette tenkte tilfellet går du uansett litt i minus, men poenget er klart, ryker en kamp mister du ikke hele innsatsen din, og det gjør at du enklere bygger en positiv saldo ved å spille odds med enkeltspill.

Singelspill versus multiple oppsummert

Uansett hvordan du spiller odds er det aldri garantert at du vinner. Selv de beste fotballklubbene taper med jevne mellomrom, hester galopperer og skiløpere faller eller smører seg bort. Samtidig kan du gjøre ditt til å redusere risikoen ytterligere ved å spre risikoen på flere spill ved å gå for enkeltspill i stedet for flere på samme tippekupong. I det lange løp er det sannsynligvis en bedre strategi om du skal tjene penger på det og skal spille for det samme beløpet uansett.