Fotball-VM – Betting på verdens største mesterskap

Når det kommer til fotball, er det ingen mesterskap som kan konkurrere med verdensmesterskapet i fotball. Fotball-VM er mye større enn Champions League innenfor fotball, og innenfor idretten totalt sett er det vel bare OL som er i nærheten av å få den samme oppmerksomheten. Et VM i fotball er stort, og det er en prestasjon bare å kvalifisere seg til dette mesterskapet. Interessen rundt fotball-VM blir bare større og større for hver gang mesterskapet arrangeres, og det samme blir interessen for å spille odds på mesterskapet og enkeltkampene. 

Spill på VM hos disse oddssider

 

   
BOOKMAKEREBonusBESØK Les mer
1

500% bonusT & C Apply

   
2
uberlucky betting

1000 NOKT & C Apply

   
3
Royal Panda odds betting

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
4

3000 NOKT & C Apply

   
5

500 NOK gratisspillT & C Apply

   

Fotball-VM siden 1930

Inkludert mesterskapet i Qatar i 2022 er det blitt arrangert verdensmesterskap i fotball 22 ganger. Det aller første verdensmesterskapet i fotball for menn ble arrangert i 1930. Den gangen var det Uruguay som var vertsnasjon. Deretter fulgte to nye mesterskap i 1934 og 1938, før andre verdenskrig satte en stopper for de planlagte mesterskapene i 1942 og 1946. Dermed ble det året 1950 før det fjerde mesterskapet gikk av stabelen. Denne gangen i sambafotballens hjemland Brasil.

Etter mesterskapet i 1950 er det blitt arrangert fotball-VM hvert fjerde år. Det er til sammen 18 land som har arrangert fotball-VM en eller flere ganger. Italia, Brasil, Tyskland, Frankrike og Mexico er landene som har vært vertsnasjoner to ganger. 

Organiseringen av fotball-VM

Størrelsen på turneringen er forandret mange ganger siden den spede starten i 1930. For tiden er det 32 lag som kvalifiserer seg til VM. I det innledende gruppespillet deles lagene inn i åtte grupper med fire lag i hver gruppe. Det innebærer at gruppespillet består av 48 kamper. 

De to beste lagene i hver gruppe etter gruppespillet, avanserer til utslagsrundene. Dette består av enkeltkamper i åttendedelsfinalene, kvartfinalene og semifinalene, så på dette stadiet i turneringen er det vinn og forsvinn i hver eneste kamp. De to lagene som taper hver sin semifinale gjør opp om bronsemedaljen i bronsefinalen, mens vinnerne av disse gjør opp om verdensmestertittelen i VM-finalen. Detter er mesterskapets siste kamp, og det innebærer at et fotball-VM til sammen har 64 kamper.

betting på fotball vm

Brasil er blitt verdensmester flest ganger

Gjennom VM-historien er det til sammen åtte nasjoner som er blitt verdensmester i fotball en eller flere ganger. Aller flest titler er det Brasil som har. Sambafotballens hjemland har vunnet mesterskapet fem ganger. Det skjedde i 1958, 1962, 1970, 1994 og 2002. 

Rett bak med fire verdensmestertitler følger fotballstorhetene Tyskland og Italia. Tyskland sikret seg sine VM-gull i 1954, 1974, 1990 og 2014. Italia tok to triumfer på rad i 1934 og 1938, men deretter måtte tilhengerne vente helt til 1982 på den tredje triumfen. Italias fjerde mesterskapstittel ble vunnet i 2006. Uruguay, Argentina og Frankrike er blitt verdensmestere i fotball tre ganger, mens Spania og England har vunnet turneringen én gang hver.

Tyskland har kommet til VM-finalen flest ganger

Brasil har altså flest VM-titler, men sambafotballens hjemland har ikke fleste finaleopptredener. Det er det Tyskland som har. Hele åtte ganger har Tyskland spilt en VM-finale i fotball. Brasil og Italia har spilt i henholdsvis syv og seks finaler. Bak disse følger Argentina med fem VM-finaler, mens både Nederland og Frankrike har spilt i tre finaler hver. Det er til sammen tretten lag som har spilt minst en VM-finale i fotball.

Siden 1930 er det også seks land som er blitt verdensmestere på eget gress. Italia, Uruguay, Tyskland, Argentina, Frankrike og England har kunnet løfte VM-troféet foran hjemmepublikummet. Tre land har aldri tapt en VM-finale, det er England, Spania og Uruguay. Norge er ingen gjenganger i fotball-VM, og har derfor aldri kommet seg til en finale. De eneste gangene Norge har spilt i VM var i 1938, 1994 og 1998. 

Noe av det du kan spille odds på i forbindelse med fotball-VM

Fotball-VM er som skapt for fotballbetting. Hver eneste kamp i mesterskapet har hundrevis av utfall som du kan spille odds på. Det største markedet er vinnermarkedet. Om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier i kampen. Det kan du også spille på ved pause i VM-kampene, eller du kan velge å ha HUB-spill ved både pause og slutt på samme tippelapp.

Andre ting du kan spille på i kampene er når det første målet kommer, hvilket lag som scorer først, konkret resultat i kampen samt om den første scoringen kommer på en straffe eller hjørnespark. Det finnes også mange oddsspill på enkeltspillere.

VM er også perfekt for de lange vinnerspillene (outrights). Det er oddsspill på hvilket lag som vinner fotball-VM, kommer til finalen, går videre fra gruppespillet, blir slått ut i kvartfinalen og så videre. Du kan også spille på hvem som blir fotball-VMs toppscorer og beste målvakt.  I tillegg er det også gode muligheter for livebetting dersom du ønsker mer action.