Superligaen betting – Spill på den beste danske fotballen

Våre danske venner i sør bor jo i et yndet ferieland. Det er også et yndet fodboldland. Det danske landslaget har sjarmert nordmenn i mange mesterskap enten det er VM eller EM. Dansk dynamitt kan så visst briljere og imponere på gressmatten. Det samme gjelder den danske klubbfotballen. Den er populær hos mange. Flere nordmenn spiller eller har spilt hos flere av storklubbene, og på trenersiden har de også hentet inn ressurser fra fjellandet i nord. Nå har danskene til og med hatt en fjellape som landslagssjef i mange år! Norske innslag gjør dansk fotball mer interessant og det samme gjelder for de som spiller odds på fotball.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Superliga siden 1991

Frem til 1991 het det 1. divisjon, men foran sesongen 1991 ble det etablert en ny liga for det øverste nivået i dansk herrefotball. I dag består ligaen av 14 lag, men dette er endret gjennom årene. Fra starten og i de fem første sesongene bestod den av 10 lag. Dette ble endret til 12 lag fra sesongen 1995/1996, før den siste utvidelsen til 14 lag kom på plass til sesongen 2016/2017.

Det er København som har vunnet flest ganger gjennom årene med 13 seriemesterskap i ligaens niogtyve første sesonger. Brøndby har 6 titler mens Aalborg har 4. FC Midtjylland har vunnet Superligaen 2 ganger, mens lag som FC Nordsjælland, Lyngby, Herfolge og Silkeborg har et mesterskap hver. København har vært det dominerende laget i mange år etter at Brøndby var det i ligaens begynnelse. København-laget som er blitt ledet av Ståle Solbakken gjennom mange år og i flere perioder, har tatt medaljer i alle sesonger i dette årtusenet unntatt sesongen 2017/2018

Liga med vinterpause og «sluttspill»

I Danmark har ligaen en annen struktur før seriemesteren kåres enn hva vi er vant til i Norge og Sverige. For det første så går sesongen fra høst til vår med vinterpause (unntatt sesongen 1991). Det innebærer fotball fra juli til november samt mars til mai. Sesongen starter med at hvert lag spiller 26 kamper. En hjemme og borte mot alle lagene.

Deretter deles tabellen i to. De seks øverste tar med seg poengene og målene og fortsetter med seriespill hjemme og bort mot hverandre før medaljene deles ut. De åtte andre lagene deles inn i to nedrykksgrupper. Der spiller de 6 kamper før det avgjøres hvilken playoff de havner i. De to beste i hver av disse gruppene spiller om retten til å møte laget som ender på tredjeplass i serien (fire om cup-vinneren ender topp 3), for en plass i første runde av kvalifiseringen til Europa League. Det skjer gjennom to playoff-semifinaler og to playoff-finaler. Europa-kvalifiseringen er en kamp.

Playoff for opp- eller nedrykk

De to lagene som havner nederst i disse to gruppene spiller playoff for å unngå nedrykk. Treerne i disse to gruppene møtes over to kamper. Vinneren sammenlagt blir nummer 11 i Superligaen og berger plassen. Taperen må i playoff mot laget som endte som nummer tre i førstedivisjon. De to firerne møtes også over to kamper. Taperen sammenlagt rykker direkte ned. Vinneren av dette oppgjøret spiller playoff mot nummer to i førstedivisjon. I playoff er det deretter best av to kamper som avgjør nedrykk eller opprykk. Dermed kan det være 1-3 lag som rykker ned eller opp hvert år.

Mye å spille på gjennom ligasesongen i Superligaen

Med dette oppsettet er det mange flere kamper å spille odds på i dansk Superliga enn i den norske Eliteserien. Liker du betting på dansk fotball blir det massevis av muligheter gjennom sesongen. Det betyr flere alternativer på langspill, men også flere muligheter gjennom sesongen siden det er flere kamper til tross for en lang vinterpause.

Langspill

Kampoppsettet med gruppene etter 26 kamper gjør at du får flere sjanser for langspill i dansk Superliga. Det gjør at du kan spille på hvem som kommer til de 10 siste kampene blant de seks beste, eller hvem som ikke gjør det. Du kan spille odds på hvilket av lagene som kommer til playoff-kampen om kvalifisering til Europa League. Hvem av disse som rykker rett ned, og hvilke to lag som spiller playoff mot de to lagene fra førstedivisjon.

Utover dette kan du selvsagt spille langspill på om København, Brøndby eller FC Midtjylland vinner serien. Eller om Aalborg tar medalje. Du kan også spille på hvilken spiller som blir toppscorer i Superligaen. Når det kommer til langspill kommer du heller ikke utenom managerne. Det betyr spill på hvilken manager som får sparken først samt langspill på om Ståle Solbakken fremdeles er manager i København når sesongen er over.

Mange bettingalternativer på enkeltkamper i Superligaen

Gjennom en sesong er det mange kamper i Superligaen og det gir det mye å spille odds på. Hos bookmakeren din kan du spille på om en kamp ender med H, U eller B. Det samme kan du også gjøre til pause. En kombinasjon av denne klassikeren både ved pause og fulltid kan du også spille odds på på samme kupong. Du kan spille på hvilket lag som vinner hver omgang og på nøyaktig resultat i mål både ved pause og fulltid.

Hvordan og når det scores er også populære spill i Superligaen. I kamper betyr det oddsspill på om det første målet kommer etter corner, frispark, straffespark eller innkast. Du kan også spille på om det kommer en scoring innen de første 5, 10, 15 minuttene av kampen.

Betting på enkeltspillere i kampene i Superligaen

Det å spille odds på enkeltspillere er også populært. I enkeltkamper betyr det ting som om en konkret spiller scorer i en kamp. Om han gjør det før det er gått 5, 10, 15, 20 eller 30 minutter av kampen. Om han scorer på straffespark er et spillalternativ. Det samme er om den konkrete spilleren lager straffespark eller får rødt kort. Spillalternativene for fotball betting er mange i dansk Superliga, og enkeltkampene byr på hundrevis av hendelser det kan spilles odds på.