Verifisering – Hvorfor må jeg sende dokumenter?

Dersom du ønsker å tippe på oddsen på en bettingside på nett, vil du på et eller annet tidspunkt bli bedt om å verifisere din konto. Dette er også en prosess som også kalles for KYC, som igjen står for «know your customer». Mange har spørsmål om hvorfor man er nødt til å verifisere seg, og vi kan forstå at noen blir litt urolige når de blir bedt om å sende inn dokumenter som inneholder personlig informasjon og bankdetaljer. Så når det kommer til verifisering og KYC, hvorfor må jeg sende inn dokumenter? Det skal vi gå igjennom akkurat her.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Verifisering og KYC er der for å beskytte bettingselskapet

Det er av sikkerhetsmessige årsaker at man er nødt til å sende inn dokumenter for å verifisere seg. Alle bettingsider som er underlagt en eller flere lisenser er lovpålagt å be sine kunder gå igjennom en slik prosess. Dessverre blir bettingsider og casinoer brukt av personer til å hvitvaske penger som er tjent på ulovlige måter. Bettingsiden ber om dokumenter for å bekrefte at du er du, at din betalingsmetode er din betalingsmetode osv. nettopp for å forhindre hvitvasking. Når en spiller og kunde verifiserer seg vil bettingselskapet ha en full oversikt over hvem som er hvem, og dermed en oversikt over hvem som gjør hvilke transaksjoner.

Verifisering er ikke bare pga. hvitvasking av penger

Men det er ikke bare pga. hvitvasking av penger at man er nødt til å verifisere seg. Det er ulovlig for mindreårige, altså person under 18 år, å tippe på betting sider. Gjennom å verifisere seg er spilleren nødt til å sende inn bevis på identitet hvor det da også står alderen til spilleren. På denne måten kan bettingselskapet skille ut de som ikke er gammel nok.

Men verifisering er også der for å beskytte deg som spiller. Når du verifiserer deg bekrefter du at du benytter deg av din betalingsmetode, i tillegg til at du bekrefter at det faktisk er du som better. På denne måten er det ingen som kan benytte seg av din informasjon, dine innskudds og uttaks-metoder. Ingen har lov til å bruke andre personers informasjon.

Så når blir jeg bedt om å verifisere meg?

Når man må verifisere seg kan variere fra spiller til spiller. Men det er likevel regler som bettingselskapet må følge i henhold til når de må be sine spillere sende inn dokumenter til verifisering. Her er noen av de vanligste årsakene:

  • Har du gjort et samlet uttak på 23 000 kr i løpet av 6 måneder.
  • Har du gjort et samlet innskudd på 23 000 kr i løpet av 6 måneder.
  • Dersom du har benyttet deg av e-lommebøker eller kort som er kjøpt på forhånd, som for eksempel Paysafecard.
  • Dersom du prøver å gjøre et uttak til en annen metode enn den du gjorde innskuddet med.
  • Dersom du har flere betalingsmetoder på din konto.
  • Dersom du ønsker å endre personlige detaljer på din spillkonto.
  • Dersom du har vunnet etter å ha brukt en bonus som du har fått ved registrering.
  • Dersom du prøver å ta uttak før du har spilt for pengene du har satt inn.

Så dette er noe du burde ha i tankene når du ønsker å bette hos när du ska göra valg av ny bettingside.

Hvilke dokumenter trenger bettingselskapet?

Husk at når du oppretter din spillekonto, så er du nødt til å oppgi opplysninger som er korrekte. Grunnen til dette er at informasjonen må samsvare med informasjonen som er på dokumentene som du sender inn.

Bettingselskapet vil ofte be om forskjellige typer dokumenter for å verifisere ulike ting på din spillkonto. Her snakker vi da om ID i form av pass, førerkort eller internasjonalt ID kort. Bankkort kan godkjennes noen plasser dersom det har bilde, men ikke alle. Neste dokument vil være et bevis på adresse. Her kan man da sende inn bilde av en regning man har mottatt i posten for eksempel. Bettingsiden er nemlig nødt til å bekrefte at du bor i et lovlig land å spille i.

Betalingsmetoder må også verifiseres

Betalingsmetoden din må også verifiseres. Dette gjør du da ved å sende inn bilde av forsiden og baksiden på bankkortet. Dersom du har benyttet deg av bankoverføring må du sende et skjermbilde av nettbanken din som inneholder kontonummer, navn, adresse osv. Det samme gjelder e-lommeboken. Her trenger ofte kun e-posten og/eller kundenummeret, sammen med nettadressen, å være synlig. PaysafeCard må også verifiseres ved å sende inn kvittering av kjøpet.

Verifisering og KYC - Hvorfor må jeg sende dokumenter?

Hvordan ta bilder og sende inn til bettingselskapet?

Når man skal verifisere seg vil bettingselskapet sende e-post med relevant informasjon om hvordan bildene skal tas. Det finnes nemlig krav til størrelse, at alle hjørnene må være synlige, at filen ikke kan være for stor, at filen ikke kan være redigert, og mye mer. På noen dokumenter skal også informasjon dekkes til.

Vi anbefaler at du følger dette til punkt å prikke. Dersom du sender inn dokumentet og du ikke har fulgt kravene, vil du risikere at dokumentene ikke blir godkjent. Dermed må du sende dem inn på nytt, noe som gjør at prosessen tar enda lengre tid. Bettingselskapet forbeholder seg retten til å sperre din spillkonto dersom du ikke har sendt inn dokumenter for å verifisere kontoen. Når du skal sende inn dokumentene, kan dette gjøres ved at du sender dem til en e-post eller via chat.