Betting på EFL Championship – verdens tiende største liga

Når det kommer til engelsk fotball er det Premier League som er kongen, men også Championship på nest høyeste nivå tiltrekker seg stor oppmerksomhet. Det er kanskje ikke så rart siden mange travere fra høyeste nivå spiller der. Championship er den rikeste ligaen i verden som ikke er en toppdivisjon, og den niende rikeste ligaen i Europa. Championship er også nummer ti i verden når det kommer til antall tilskuere, og er med det den ligaen med best oppmøte per kamp i en liga på andre nivå.

Beste odds på EFL Championship

 

   
BOOKMAKEREBonusBESØK Les mer
1

500% bonusT & C Apply

   
2
uberlucky betting

1000 NOKT & C Apply

   
3
Royal Panda odds betting

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
4

3000 NOKT & C Apply

   
5

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
6

100% bonus + 500 NOK gratisspillT & C Apply

   
7

250 NOK gratisspill til du vinnerT & C Apply

   
8

1000 NOKT & C Apply

   
9

500% bonusT & C Apply

   
10

1000 NOKT & C Apply

   

Fotball på andre nivå siden 1892/1893

Det er blitt spilt fotball på andre nivå siden det engelske ligasystemet kom på plass i 1892/1893-sesongen. Da het det 2. divisjon og det var navnet på divisjonen helt frem til Premier League ble etablert i 1992. Fra og med 1992/1993-sesongen ble navnet 1. divisjon. I 2004 ble English Football League (ligasystemet for de 72 lagene på nivå 2, 3 og 4) omorganisert og ligaen fikk navnet Football League Championship. Fra 2016/2017-sesongen er det offisielle navnet EFL Championship.

Manchester City og Leicester har flest ligatitler på nivå to

Selv om det nok er viktigere å rykke opp i toppdivisjonen enn å vinne ligaen, er det likevel slik at vinneren av Championship også er seriemester på nivå to. Siden starten i 1892 er det 48 klubber som har vunnet ligaen på nivå to en eller flere ganger. Flest serietitler på dette nivået er det Manchester City og Leicester som har med 7 ligamesterskap. Sist i 2013/2014 og 2001/2002 for henholdsvis Leicester og City. 

Norwich, Sheffield Wednesday og Sunderland har 5 ligamesterskap hver. Liverpool er blant syv lag som har vunnet på dette nivået fire ganger, men de har ikke gjort dette siden de rykket opp ved å vinne serien i 1961/1962-sesongen.

Den første vinneren av 2. divisjon ble Small Heath, som i dag er bedre kjent som Birmingham City. Newcastle ble den første vinneren av 1. divisjon, mens Sunderland og Newcastle ble de første vinnerne av henholdsvis Football League Championship og EFL Championship.

betting på EFL Championship

Sesongen er lang i Championship

Championship består av 24 lag. Det betyr en maratonsesong med 42 kamper for hvert lag, med en hjemme- og bortekamp mot alle de 23 andre lagene i ligaen. De tre klubbene som ender sist i ligaen rykker ned til førstedivisjon (EFL League One). Tre klubber rykker opp til Premier League. De to beste i Championship rykker direkte opp, mens den siste plassen avgjøres gjennom playoff. 

Dette sluttspillet foregår mellom lagene som ender som nummer 3, 4, 5 og 6 i Championship. Lagene som ender som nummer 3 og 6 møtes i en semifinale over to kamper, hvor det lavest plasserte laget spiller hjemmekamp først. Det samme gjøres for de to lagene som endte på fjerde- og femteplass. Sammenlagtvinnerne av disse to semifinalene møtes i playoff-finalen på Wembley, og vinneren av denne finalen rykker også opp til Premier League. 

Barnsley er veteranen på nivå to

Det er Barnsley som har tilbrakt flest sesonger på det andre nivået i engelsk fotball. Den 3. januar 2011 ble laget den første klubben som oppnådde 1000 seire på det andre nivået i engelsk fotball. Barnsley er også den første klubben som har spilt 3000 kamper på nivå to i ligafotballen. For tiden er det Nottingham Forest og Derby County som har vært lengst i Championship. De var sist ute av divisjonen i 2007/2008-sesongen.

Enormt med muligheter for oddsspill på Championship

De som liker oddsspill, vil finne massevis av bettingmuligheter for hver eneste kamp i Championship. Det er snakk om hundrevis av spillmuligheter både før kampene starter og på liveodds mens de pågår. 

Oddsmarkedene er mange, og det spilles mest på vinnermarkedet. Med andre ord hvilket lag som vinner kampen. Du kan også spille på om favorittspilleren din scorer mål i løpet av kampens første 15 minutter. Outrights eller sesongspill finnes også. Der kan du spille på hvem vinner ligaen, blir nummer to eller ender på topp 6. Hvem som rykker opp inkludert playoff samt hvilke lag som rykker ned.