NBA – Hvordan tippe på basketballens største liga?

I likhet med de fleste andre sporter trenger man å sette seg inn i den og kunne de ulike reglene før man tipper på odds. Dette er for å få det best mulige utfallet mulig og minske tap så mye man kan. Basketball er egentlig en sport som er ganske rett frem, men dersom man ikke kjenner til idretten burde man ta seg tid til det. NBA er en av de største ligaene i basketball, omså ikke den aller største. Er du kanskje en stor fan av sporten, men ikke enda har tippet på odds under NBA? De ulike NBA kampene blir vist på nattestid for oss i Norge, siden kampene blir spilt på andre siden av kloden. Vi viser deg i denne guiden hvordan å tippe på NBA, basketballens største liga. Vi kommer derfor til å presentere regler, ulike markeder som er mulig å tippe på, med mer. Les videre for mer informasjon.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Dette er reglene som gjelder for NBA

Som nevnt er NBA en av de største ligaene når det kommer til basketball, og består av proffbasketens verdenselite. Reglene lik for alle ligaer innenfor basket. Lagene i en basketkamp består av to lag som har fem spillere hver. I NBA er størrelsen på banen 28,7 meter x 15,2 meter. Størrelsen på banen i andre ligaer er annerledes. Spillerne kjemper for å klare å treffe flest mulig mål ved å kaste ballen i korgen. Men man kan også vinne ved å gjøre et godt forsvarsspill og blokkere skåringer fra konkurrenten.

Kurven som ballen kastes i har 46 cm i diameter, og har en høyde på 3,05 m. Det finnes tre forskjellige typer poeng man kan få. Dersom man er innenfor trepoengslinjen og scorer vil man få to poeng. Er man utenfor vil man få tre. Man kan også få et poeng som blir gitt dersom det blir gitt et frikast. Frikastene gis til et lag dersom konkurrenten bryter regler. Under NBA spilles det i omganger på 12 minutter, og kampen kan deles inn i to eller fire omganger.

NBA har 30 forskjellige lag som konkurrer mot hverandre. Lagene blir da fordelt inn i to forskjellige avdelinger, altså øst og vest. Hver avdeling har tre divisjoner hver. Dette gir da et resultat på at det spilles 82 forskjellige kamper hvor det spilles like mange bortekamper som hjemmekamper. I sluttspillet spiller 8 lag fra hver avdeling, og disse lagene er da de med best seierstatistikk.

Hvilke markeder er det normalt å tippe på?

Det finnes tre typer markeder som da er de grunnleggende typene i NBA. Disse er da moneyline, handikap og totalen. I moneyline vil da si hvem som vinner kampen. Handikap vil si at et av lagene blir tildelt poeng som da er positivt eller negativt, noe som skal hjelpe til med å utjevne forskjellene på dyktighetsnivåene til lagene. Totalen derimot, vil si at man tipper på antall poeng som blir scoret. Her handler det da altså ikke om hvem som vinner og/eller taper kampen.

Det finnes også flere markeder som det er mulig å tippe på odds på. Du kan for eksempel velge å tippe på en av markedene nevnt over, men at du tipper på omganger istedenfor. Du kan også tippe på det som heter langtidsspill, noe som passer bra for en liga som NBA. Her kan du da for eksempel tippe på hvem som vinner hele greien, hvem som vinner en av avdelingene osv.

Hva burde man ta hensyn til når man skal tippe på NBA?

Det er mange faktorer som spiller inn når man skal tippe på en kamp under NBA. Profesjonelle og erfarne tippere ved det at tipping på odds ikke bare handler om tippe på en favoritt, eller på et lag som nettopp har klart å finne formen. Du burde alltid lese statistikker og bli kjent med lagene, spillerne og trenerne når du skal tippe på odds. Skader er noe som spiller en stor rolle og kan være en avgjørende faktor på hvor et lag havner. Du burde også se på ulike bytter, skjer det mye endringer i oppsettene på lagene osv.

Spilleplanen er også noe som spiller en stor rolle. Det er utrolig mange kamper som spilles, og lagene må også spille mange bortekamper. Dette fører til at det er mye reising, søvnmangel og at spillerne blir slitne.

NBA – Hvordan tippe på basketballens største liga?

Følg tips, råd og statstikker

Det finnes mange statistikker man kan studere nettopp for å bli mer kunnskapsrik og dermed gjøre deg til en bedre oddstipper. Det finnes også ufattelig mange profesjonelle og eksperter som gir råd og tips til hva du burde bette på, hvilket lag de tror kommer til å vinne og som skriver guider på hvordan du skal tippe. Ta en titt på disse. Det finnes ulike mønstre man kan følge med på og som kan hjelpe deg når du skal ta valg i hva du skal tippe på og når du skal. Følg også med på endringene i oddsen hos ulike bettingselskaper. De kan nemlig variere. Man har også muligheten til å tippe på liveodds.

Om du er ny på en bettingside kan du få oddsbonus og/eller gratisspill som du kan benytte til å teste ut det å bette på basketball. Kanskje du har funnet din nye favorittsport å tippe på odds på?