Minimum odds – Regler rundt en bonus

Når du får en oddsbonus fra et spillselskap, er det noen ting du bør huske på. En av disse tingene er minimum odds, som er den laveste oddsen som må oppnås hvis du skal kunne konvertere en bonus til rene kontanter. Det er mulig å satse på odds som er lavere enn dette, men de vil ikke bli inkludert i omsetningskravene. Derfor er det bra å ha kontroll over minimumsodds slik at du vet hvilke regler som gjelder for ditt velkomsttilbud.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Standard minimum odds for odds bonuser

Hvor mye de laveste oddsen er, varierer avhengig av tippeselskapet. Normalt handler det om 1,50 – 2,00 som et krav. Dette betyr at spillet ditt må ha dette som den laveste oddsen for at det skal bli inkludert i omsetningskravene. For de som ønsker å plassere kombinasjonssatsninger og øke oddsen, er det mulig. Vær imidlertid oppmerksom på at et av markedene må oppfylle minimum odds, ellers teller ikke spillet med omsetningskravene. Dermed kan du ikke legge til kamper og øke oddsen med mindre en av oddsen oppfyller kravene. Dette er viktig å vite før du satser.

Hvorfor er det minimumsodds?

Mange lurer på hvorfor det er minimumsodds på bonuser. Dette for at spillselskapene skal ha en sjanse til å vinne tilbake pengene de ga bort gratis. De gjør dette på to måter, gjennom minimum odds og omsetningskrav. Omsetningskravene betyr så mange ganger du trenger å satse bonusen din, og minimumsoddsene refererer til oddsen som må oppfylles for at spillet skal telles med i omsetningskravene.

Hadde det ikke vært noen minimumsodds, ville du som spiller ha kunnet satse på ekstremt sikre kamper til odds 1.01. Selvfølgelig ville det ikke ha gitt noen fortjeneste, men du kunne ha omgjort bonusen veldig raskt uten direkte risiko. Derfor har spillselskapene plassert minimum odds slik at de gir seg sjansen til å vinne tilbake oddsen.

Hvilke bonuser dekkes av reglene?

Minimumsodds finner du på flere forskjellige odds bonuser, men det vanligste er på en velkomstbonus for odds. En oddsbonus som du vanligvis kan motta er 100% opp til 1000 kroner. Denne typen bonus ledsages alltid av minimum odds.

Når det gjelder risikofrie spill og gratisspill, kan det også være minimumsodds, men dette er ikke så vanlig som med en innskuddsbonus. For spillere som mottar reload bonuser, vil det også alltid være et krav om minimumsodds. Disse er vanligvis på samme nivå som innskuddsbonusen, men det er eksempler på spillselskaper som introduserer høyere odds når det gjelder dette.

Andre vilkår

I tillegg til omsetningskrav og minimumsodds, er det andre regler og betingelser som det kan være bra å ha kontroll over. Det er viktig å vite hvor mye tid du har til å satse bonusen. Noen spillselskaper legger til veldig korte frister for at du skal spille raskere. Da kan det være så lite som en uke. Andre er mer sjenerøse og lar deg rolig vende om bonusen din som du ønsker. Da har du vanligvis en måned eller 30 dager på deg til å snu bonusen.

Du må også vite hvordan det er med live betting og kombinasjonsspill. Les alltid vilkårene nøye og sørg for at minimum antall valg på en kupong ikke er høyere enn 1. Dessverre har noen innført regler der du trenger minst to valg på en kupong. Da kommer du kanskje ikke inn i et enkelt marked hvis du også vil bidra til omsetningskravene. Dette er ikke bonuser vi anbefaler, da det er spillselskaper med bedre regler. Velg dem i stedet og nyt spillet ditt i stedet for å bekymre deg for om du forstår reglene eller ikke.