Skihopping betting – spille på skihopping

Det er mange som har sansen for vinteridrettene i Norge. Det er også mange utøvere som konkurrerer i disse sportsgrenene. Enten det er langrenn, alpint, skøyter, skiskyting, kombinert eller skihopping. Norge er en nasjon som utmerker seg i mange av vintersportene, og i skihopping har norske utøvere sikret seg medaljer og heder siden de første konkurransene ble arrangert. Skihopping er også populært å spille odds på, enten det er vanlig skihopping eller konkurransene i de aller største bakkene i skiflyvning.

Bettingselskap med gode odds på skihopping

 

   
BOOKMAKEREBonusBESØK Les mer
1

500% bonusT & C Apply

   
2
uberlucky betting

1000 NOKT & C Apply

   
3
Royal Panda odds betting

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
4

3000 NOKT & C Apply

   
5

500 NOK gratisspillT & C Apply

   

Også hoppsporten oppsto i Morgedal

I skihopping handler det i utgangspunktet om å hoppe lengst mulig i hoppbakken, klare å stå på skiene etter landing og ha så fin stil inkludert landingen som mulig. I konkurransene får utøverne lengdepoeng samt stilpoeng fra dommere.

Skisportens vugge stod i Morgedal i Telemark, og også skihopping regnes å ha oppstått der. Den første dokumenterte konkurransen ble avviklet i Trysil i 1862. Den første allment kjente konkurransen ble arrangert i Husebybakken i 1879. Fra 1892 ble denne årlige konkurransen flyttet til Holmenkollen.

Skihopping i OL

OL er bare hvert fjerde år, så for utøverne henger en OL-medalje høyt. For menn er det blitt konkurrert i skihopping under hvert eneste vinter-OL fra og med Chamonix i 1924. Damene måtte derimot vente helt til OL i Sotsji i 2014 før de kunne konkurrere om olympiske medaljer.

Ser du på medaljestatistikken topper Norge denne med totalt 36 medaljer. Disse er fordelt på 12 gull, 10 sølv og 14 bronse. Deretter følger Østerrike med til sammen 27 medaljer fordelt på 7 gull, 10 sølv og 10 bronse. Tyskland har 25 medaljer. Av disse er henholdsvis 9, 10 og 6 i gull, sølv og bronse. Finland har vunnet 22 OL-medaljer i skihopping, men er med sine 10 gullmedaljer, landet som har vunnet nest flest ganger i OL. Finland har også 8 sølv og 4 bronse i OL-sammenheng.

betting på skihopping

VM i skihopping

Når det kommer til verdensmesterskap, så arrangeres dette siden 1985 annethvert år. Mellom 1924 og 1980 ble også OL-konkurransene regnet som verdensmesterskap. Det aller første verdensmesterskapet i skihopping som en del av VM i nordiske grener, ble arrangert i Janské Lázně i Tsjekkoslovakia i 1925. Damene måtte nok en gang vente lenge før de fikk lov til å jakte på VM-medaljer. Det skjedde først under VM i Liberec i Tsjekkia i 2009.

I VM-sammenheng topper Norge statistikken, og fra rene VM utenom OL, er det blitt til sammen 69 medaljer. Disse fordeler seg på 22 gull, 25 sølv og 22 bronse. Nest flest medaljer har Østerrike med 56, fordelt på 20 gull, 18 sølv og 18 bronse. Tyskland har til sammen 55 medaljer. Av disse er henholdsvis 22, 20 og 13 gull, sølv og bronse. Finland har 35 VM-medaljer i skihopping etter å ha sikret seg 14 gull, 12 sølv og 9 bronse.

VM i skiflyvning

Utenom «vanlig» skihopping er det også eget VM i skiflyvning. Da hoppes det i mammutbakker hvor hopperne strekker seg godt over 200 meter per hopp. Verdensrekorden er på 253,5 meter. Det første verdensmesterskapet be arrangert i Planica i 1972. Frem til nå er det kun herrene som kan konkurrerer i VM i skiflyvning. For tiden arrangeres VM annethvert år i partallsår, og medregnet VM på Vikersund i 2022, er det blir avviklet VM i skiflyvning 27 ganger.

I skiflyvningssammenheng er det Tyskland som har tatt flest VM-medaljer med 23 fordelt på 7 gull, 10 sølv og 6 bronse. Østerrike har nest flest med totalt 22. Disse er fordelt på 7 gull, 8 sølv og 7 bronse. Norge er tredje beste nasjon med 20 medaljer, men Norge har flest gull fra VM i skiflyvning med 10. I tillegg kommer 6 sølv og 4 bronse. 

Dette kan du blant annet spill odds på i skihopping

Skihopping er duell utøver mot utøver og lag mot lag, og dette skaper muligheter for mange oddsspill. I lagkonkurranser kan du spille odds på hvilket land som vinner eller ender blant de tre beste. Det samme kan du også gjøre i individuelle konkurranser. Disse vinnermarkedene er de mest populære, men det finnes mange flere.

Noe som blir mer og mer i vinden er head to head. Det er oddspilling på hvem som gjør det best av to utvalgte skihoppere. Dette oddsmarkedet er helt suverent dersom du har en favoritthopper, men samtidig er usikker på om vedkommende vinner eller kommer på seierspallen i en konkurranse.

Du kan også spille odds på hvor langt det hoppes under skiflyvning eller om det blir ny verdensrekord under skiflyvnings-VM. Oppdag å live betting på skihopping.