Betting på skiskyting på norske bettingsider

I Norge og Norden er vintersport og ikke minst skisport populært. Selv om langrenn betegnes som nasjonalsporten i Norge, er det også mange andre vinteridretter som alpint, nordisk kombinasjon, hopp og skøyter som er populære. Ikke minst er skiskyting blitt utrolig populært de siste tiårene. Interessen og engasjementet som er rundt alle disse vintersportene har også ført til at du finner mange oddsmarkeder for disse hos bookmakerne.

Tippesider for Skitskyting

     
BOOKMAKEREBonusBESØK Les mer
1

500% bonusT & C Apply

   
2
uberlucky betting

1000 NOKT & C Apply

   
3
Royal Panda odds betting

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
4

3000 NOKT & C Apply

   
5

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
6

100% bonus + 500 NOK gratisspillT & C Apply

   
7

250 NOK gratisspill til du vinnerT & C Apply

   
8

1000 NOKT & C Apply

   
9

500% bonusT & C Apply

   
10

1000 NOKT & C Apply

   

Skiskyting var en militær øvelse

De aller fleste i vintersportnasjonene vet godt hva skiskyting er. Det er rett og slett en kombinasjon av to ulike idretter som langrenn og skyting. Deltagerne i et skiskytingsrenn går runder i en skiløype, hvor det er innlagt skyting for hver runde. Det skytes på fem blinker, og bommer utøveren ilegges enten tidsstraff eller det må gås en strafferunde for hver bom. I stafetter brukes det også inntil tre ekstraskudd før eventuelle strafferunder. 

Skiskyting var opprinnelig en militær disiplin som på 1950-tallet ble utviklet til en vanlig sport. Den første kjente konkurransen fant sted i 1767, da norske grensepatruljekompanier konkurrerte mot hverandre.

VM i skiskyting

Det aller første verdensmesterskapet i skiskyting ble arrangert i Østerrike i 1958. Damene måtte vente noen tiår før de kunne konkurrerer om VM-medaljer i 1984. Det er VM i skiskyting hvert år (også i OL-sesonger), og fra og med 1989 har det vært felles mesterskap for menn og kvinner. 

Norge har forsynt seg godt i disse mesterskapene, og per VM i 2021 er det blitt til sammen 222 medaljer. Dermed er Norge beste nasjon sammenlagt og også for hver av medaljevalørene. Det er til sammen blitt henholdsvis 84, 72 og 66 medaljer i gull, sølv og bronse. Få også en oddsbonus for mer odds på skiskyting.

betting på skiskyting

Skiskyting under OL

Skiskyting ble tatt inn i OL-programmet til OL i Squaw Valley i 1960. Tidligere hadde sporten vært demonstrasjonsgren under vinter-OL i 1924, 1928, 1936 og 1948 under navnet militært patruljeløp. Skiskyting for damer ble OL-øvelse til OL i Albertville i 1992.

Siden vinter-OL bare arrangeres hvert fjerde år, henger selvsagt medaljer fra disse lekene høyere enn en VM-medalje. Når det kommer til medaljefangsten er det Tyskland som har vunnet fleste medaljer gjennom tidene. Til og med OL i 2018 har tyskerne tatt med seg til sammen 52 medaljer. 19 av disse er i gull, mens 21 og 12 er henholdsvis sølv og bronse. Norge har også markert seg i OL, og er nest beste nasjon med til sammen 41 medaljer. Det er blitt 16 gullmedaljer, 15 i sølv samt 10 i bronse. 

Dette kan du spille odds på i skiskyting

Skiskyting er en sport som er skapt for oddsspilling. En idrett med tette dueller utøver mot utøver og lag mot lag, og dermed full av spenning hele veien frem til målstreken krysses.

Vinnermarkedene er selvsagt store når det gjelder oddsspilling på skiskyting enten du spiller før øvelsen starter eller på liveodds underveis. Rett og slett oddsspill på hvilken utøver som vinner en individuell øvelse. Eller hvilket land som vinner en stafett. Er du usikker på om en utøver kommer til å vinne øvelsen kan du i stedet spille på at denne utøveren vinner en medalje. Med andre ord kommer på en av plassene 1 til 3. 

Noe annet som er enda mer spennende å spille odds på er markedet som kalles head to head. Da spiller du på hvilken utøver som vil gjøre det best av to utvalgte utøvere. Dette er et helt perfekt oddsspill om du har en favorittutøver samtidig som du er usikker på om vedkommende vinner øvelsen eller tar en medalje. 

Du kan også spille odds på vinnermarginer i de enkelte øvelsene. Om det blir utklassingsseier med 20 sekunder, eller om det blir så tett som 0 til 5 sekunders vinnermargin.