Norske esports proffs – Norges beste spillere

Esports i Norge fortsetter å vokse, og selv om vi ikke har sett noe norsk lag etablere seg i verdenseliten, er det norske profesjonelle innen esports som tjente millioner i løpet av året. Etter hvert som interessen øker og premiepengene blir større, ser vi også norske stjerner inntar en større og større plass på verdenskartet. Snart kan vi også se norske lag konkurrere i de største turneringene i esports verden.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Emil ”Nyhrox” Berquist Pedersen – Fortnite

Emil Bergquist Pedersen er kanskje bedre kjent som “Nyhrox”. Han slo virkelig igjennom som 16-åring da han sammen med sin duopartner David “Aqua” Wang fra Østerrike klarte å vinne verdensmesterskapet i Fortnite for duoer. Suksessen førte til at Mezult Özils lag M10 Esports rekrutterte den norske stjernen, som etter VM-gull fikk lov til å dele tre millioner dollar med sin partner.

I 2020 har “Nyhrox” fortsatt å trappe opp til den ultimate verdenseliten og Emil regnes trolig for å være den største stjernen i norske Esport for øyeblikket. Med sin unge alder er det også veldig godt potensiale for å fortsette å utvikle seg og bli en av verdens beste spillere i Fortnite.

Håvard ”Rain” Nygaard – CS:GO

Håvard “Rain” Nygaard er den største norske stjernen i Counter Strike:Global Offensive. Til daglig tilhører han laget FaZe Clan, som består av fem spillere fra fem forskjellige land. “Rain” har riktignok tapt på verdensrankingen, men var verdens fjerde beste spiller ifølge HLTV i 2017. Håvard har vunnet flere turneringer med laget sitt, som BLAST Pro Series i Miami og København.

Joakim ”jkaem” Myrbostad – CS:GO

Jkaem har hatt en turbulent karriere med mange lagskifter. Etter at laget hans 100 Thieves  ble anskaffet av Apeks, tilhører han laget. Rangerte 85. i verden, er det fortsatt en vei å gå for det norske laget som tidligere var rangert som 50. på verdensrankingen. At ‘jkaem’ er en av de bedre spillerne i laget får ikke mye oppmerksomhet ettersom laget er litt borte fra verdenseliten. Gitt Joakims alder, ser det vanskelig å nå mye høyere.

Tommy “Taiga” Lee – Dota 2

Allerede før Tommy Lee ble den første norske spilleren som deltok i “The International”, hadde han et navn med stjerneskinn. I dag har “Taiga” etablert seg som en av de bedre spillerne, og på “The International” i 2019 hadde han det høyeste gjennomsnittet av assister per kamp med sine 15,94, et veldig imponerende resultat.

18. august 2020 nådde han en ny milepæl i karrieren da han nådde 10.000 MMR. Han tilhører laget Team Liquid som vant ESL One Germany 2020. Det var lagets største suksess så langt i Dota 2 da de fikk dele $150 000. Tommy “Taiga” Lee er bare 22 år gammel og har mange år igjen i toppen.

Endre “Endre” Byre – Fortnite

Selv om det er litt igjen til “Nyhrox”, har Endre Byre tatt skritt fremover i sin karriere innen Fortnite. Til daglig tilhører han Misfits Gaming og ‘Endretta’ anslås å ha tjent over 1,5 millioner norske kroner i løpet av karrieren. Misfits Gaming er en amerikansk sportsorganisasjon med base i Miami.

Teamet er større i League of Legends, men prøver å etablere seg mer innenfor Fortnite. ‘Endretta’ har en interessant fremtid og har fremtiden foran Fortnite. Kanskje han trenger å ta noen skritt til for å nå den absolutte toppen.

Casper “Hunterace” Notto – Hearthstone

Da Casper “Hunterace” Notto stakk av med seieren i Heartstone-verdensmesterskapet, ble han raskt en av Norges mest berømte utøvere. Suksessen har fortsatt for laget Nordavind, som er et samarbeid mellom BX3 og Vålerenga Football. “Hunterace” har vunnet flere konkurranser gjennom hele karrieren, men siden verdenscupseieren har det ikke vært den samme suksessen. Samtidig har Casper spilt inn over 3,5 millioner norske kroner og er en av de største stjernene i norske Esport. “Hunterace” har en litt utakknemlig oppgave, da Hearthstone kanskje ikke er den mest populære sporten av alle tilgjengelige alternativer.

Norske esports proffs - Norges beste spillere

Martin “MrSavage” Foss – Fortnite

MrSavage tilhører laget 100 Thieves som vant DreamHack i Anaheim i februar 2020. Totalt har MrSavage spilt inn over 2,7 millioner kroner, og dette er et beløp som øker når suksessen fortsetter. Seieren i DreamHack kom bare tre dager etter at han signerte for 100 Thieves, og siden den gang har karrieren fortsatt oppover. Det gjenstår å se om MrSavage vil være i stand til å ta enda flere skritt mot eliten.