Verdens mest populære idretter – Betta på verdens største idretter

I Norge kan vintersport være et nasjonalt tema, men når det gjelder verdens mest populære idretter, ser det annerledes ut. Mange vet at fotball er verdens største sport, men det er betydelig flere idretter enn det. Vi har samlet åtte av verdens mest populære idretter, og du kan satse på alle disse hos norske bettingselskaper.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

1. Fotball – 3,5 milliarder fans

Fotball er verdens største sport og sporten har også et sterkt fotfeste i Norge. For nordmenn er Premier League den mest populære ligaen, som går generasjoner tilbake. Det norske fotballandslaget følges også av millioner av innbyggere som håper at det snart blir mesterskap. Fotball er også den sporten som har de aller fleste alternativene hos en bookmaker. Dette er noe du vil legge merke til når du besøker et bettingside.

2. Cricket – 2,5 milliarder fans

Cricket har ikke fått fotfeste i Norge og store deler av Europa, men fra et internasjonalt perspektiv er cricket den nest største sporten. Det er i Asia, Australia og Storbritannia sporten er størst med India og Pakistan som to nasjoner der cricket er den nasjonale idretten. Cricket er en sport som spilles 11 til 11, og en kamp kan vare i syv dager. Sporten har et veldig lavt tempo der kampene blir avbrutt i “te-tid” hvor de to lagene får en pause med hver kopp te.

3. Basketball – 2,2 milliarder fans

Basketball vokser i Norge, og det er NBA som tiltrekker seg mest interesse. Verdens beste basketball liga har produsert stjerner som Michael Jordan, Kobe Bryant og dagens største stjerne Lebron James. I tillegg til NBA er det OL som tiltrekker seg basketballfans når verdens nasjonerer er satt mot hverandre. USA er nasjonen som vanligvis vinner, men det er også en stor basketballkultur i store deler av Europa. Spania, Hellas og de tidligere jugoslaviske landene er nasjoner der interessen for basketball er enorm. Hos bettingselskapene er det mange forskjellige muligheter for betting tilgjengelig, som du vil legge merke til når du spiller her.

4. Felthockey – 2 milliarder fans

Tyskland, Spania, Australia og Nederland er i dag nasjonene som dominerer sporten Field Hockey, verdens fjerde største sport. India og Pakistan har også stor interesse for sporten og dominerte den store deler av det 20. århundre. Dette er en av grunnene til at sporten har så mange utøvere som begge landene til sammen har rundt 1,5 milliarder innbyggere. I Norge er felthockey så liten at foreningen er en del av Norges Bandyforbund. Men det motsier ikke det faktum at felthockey er en av verdens mest spilte idretter. Du kan satse på Field Hockey i alle norske tippeselskaper, men det er under OL interessen når sitt høyeste nivå.

5. Tennis – 1 milliard fans

Tennis er en sport som sannsynligvis flere nordmenn kan forholde seg til sammenlignet med cricket og felthockey. Norge har ikke direkte produsert veldig mange stjerner i sporten, men med Casper Rudds fremgang har interessen økt drastisk i landet. Ruud har gjort flere opptredener i Grand Slam og er en fremtidig superstjerne. Tennis er en olympisk sport, men det er under de fire Grand Slam-turneringene verdens øyne retter seg mot sporten. Australian Open, Wimbledon, French Open og US Open er de fire gangene i løpet av året sporten tiltrekker seg flest nordmenn til spillselskapene.

6. Volleyball – 900 millioner fans

Volleyball er en populær sport i store deler av verden. To lag med seks spillere i hvert lag er atskilt med et nett. Sporten debuterte ved OL i 1964 og er relativt populær i de fleste land i verden. Selv om det ikke er sporten som får flest overskrifter i løpet av sportsåret, er den fremdeles den sjette mest populære sporten i verden. Mange liker å spille sandvolleyball der det er 2 mot 2 og sand som base.

7. Bordtennis – 850 millioner fans

Bordtennis er en sport også kjent som ping pong, og det er i Kina at sporten har sitt største fotfeste. Norge har en suksess innen bordtennis og det er Tommy Urhaug som tok bronse på Paralympics i 2008 og gull i 2012 i London. Bordtennis er en olympisk sport, og det er først da TV-seere tiltrekkes over hele verden. Under andre turneringer er det stort sett Kina som bryr seg og i Norge er det flere som bryr seg om resultatet av bordtennis på skolen enn de som vinner et mesterskap.

Verdens mest populære idretter - Betta på verdens største idretter

8. Baseball – 500 millioner fans

Denne langsomme sporten er den mest populære sporten i USA hvor den øverste ligaen heter MLB, Major League Baseball. I tillegg har den japanske baseball-ligaen et ganske godt rykte, men nivået er langt fra det som er nådd i USA. Andre land der baseball har fått fotfeste er Cuba og Den Dominikanske republikk.

Alle disse åtte idrettene, pluss mange andre idretter, kan satses på hos norske spillselskaper. Ikke vær redd for å prøve nye idretter, da det er mye moro å oppdage.