Betting på OBOS-ligaen

I norsk fotball er det naturlig nok Eliteserien som får mest oppmerksomhet fra presse og media, men blant supporterne kan engasjementet være like stort for ligaer og lag lengre ned i ligasystemet. En av disse er OBOS-ligaen. Ligaen på nivå to i Norge får mye oppmerksomhet, og mange av kampene fra ligaen vises også på TV. Dette er serien som alle som rykker ned fra Eliteserien vil rykke opp fra fortest mulig, og dette er ligaen som gir klubber på nest høyeste nivå, sjansen til å overraske og deretter kunne spise kirsebær med de store sesongen etterpå. Nivået på de beste lagene i OBOS-ligaen er også minst like godt som det er på de svakeste lagene i Eliteserien.

 

   
BOOKMAKEREBonusBESØK Les mer
1

500% bonusT & C Apply

   
2
uberlucky betting

1000 NOKT & C Apply

   
3
Royal Panda odds betting

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
4

3000 NOKT & C Apply

   
5

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
6

100% bonus + 500 NOK gratisspillT & C Apply

   
7

250 NOK gratisspill til du vinnerT & C Apply

   
8

1000 NOKT & C Apply

   
9

500% bonusT & C Apply

   
10

1000 NOKT & C Apply

   

Fotball på nivå 2 siden 1963

Det norske ligasystemet med 1 nasjonal toppdivisjon på kom plass i 1963, og samtidig ble det også et system for fotballen på nest øverste nivå. Helt frem til 1996 bestod nivå to av to divisjoner, og helt frem til 1990 het dette 2. divisjon. I 1971 hadde man også en tredje avdeling og vinner der ble Mjølner, og dette hadde å gjøre med at også nordnorske lag endelig fikk være med på øverste nivå i norsk fotball. Da den tidligere 1. divisjon endret navn foran 1991-sesongen endret 2. divisjon navn til 1. divisjon. Dette ble navnet frem til 2005 da navnet ble endret til Adeccoligaen da Adecco kom inn som sponsor. I 2014 ble navnet igjen 1. divisjon før nåværende sponsor OBOS kom inn i 2015.

OBOS-ligaen består av 16 lag

I likhet med i Eliteserien er det 16 lag som spiller i OBOS-ligaen. Det betyr at alle lagene spiller til sammen 30 kamper i løpet av sesongen. En hjemmekamp og en bortekamp mot alle de andre femten lagene. De to beste lagene rykker direkte opp i Eliteserien, mens lagene fra tre til seks spiller om retten til opprykk mot laget som endte tredje sist i Eliteserien. Fra og med 1997 har det skjedd 9 ganger at et lag fra nivå to har vunnet denne opprykkskampen. Start har klart dette tre ganger, mens fem andre lag har gjort det to ganger.

De to lagene som ender på de to siste plassene i OBOS-ligaen rykker direkte ned til 2. divisjon, mens laget som ender nummer 14 spiller kvalifisering mot laget som endte som nummer to i 2. divisjon, og fortsatt spill i OBOS-ligaen. 

Betting på Obos ligaen

Ham Kam med fleste titler på nivå to

For lagene på nest øverste nivå er det viktigere å rykke opp til Eliteserien enn å vinne ligaen, men likevel regnes dette som et seriemesterskap. Ser du på tiden fra det ble kun en divisjon på dette nivået fra og med 1997-sesongen, er det 7 lag som har vunnet ligaen to ganger. Detter er Bodø/Glimt, VIF, Tromsø, Hamarkameratene, Start, Sogndal og Odd. Femten lag har klart å vinne minst en gang. 

I årene med to divisjoner fra 1963 til 1996 var det enklere å bli seriemester på nivå to, og det er mange lag som har godt med ligatitler fra denne tiden. Fire lag vant serien hele fem ganger i denne perioden, og disse er Hamarkameratene, Mjøndalen, Lyn og Brann. Sogndal vant 1. divisjon fire ganger i denne perioden.   

Mange muligheter for oddsspill på OBOS-ligaen

Skal du spille odds på OBOS-ligaen er det mange oddsmarkeder å velge mellom på bettingsider. Du finner hundrevis av forskjellige oddsspill i de fleste kampene. Alt fra vinner av kampen, vinner ved pause og første lag til å score, til konkrete hendelser som antall gule kort i en kamp og hvilken spiller som scorer først.

Før sesongen starter kan du spille odds på hvem som vinner OBOS-ligaen, hvilke to lag som rykker direkte opp eller ned, samt om et lag rykker opp til Eliteserien ved å vinne opprykkskampen. Du kan også spille odds på hvem som blir toppscorer i OBOS-ligaen og live odds på alle kamper.