MMA betting – En sport som vokser enormt i Norge

UFC og MMA er en sport som har gått fra å bli hatet i Norge til å bli akseptert. Visst er en del av befolkningen fortsatt imot den voldelige sporten, men de brede massene har i det minste fått øynene opp for MMA. Når det gjelder å satse på MMA er det alltid mange spennende markeder å velge mellom. UFC er selvfølgelig det som tiltrekker seg mest, da det er der verdens beste fightere er samlet. Kom i gang hos et spillselskap nedenfor, og du kan også motta en bonus som gir deg enda mer UFC for ditt innskudd. Vi har samlet favorittene våre når det gjelder MMA-spill.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Bonuser for MMA og UFC

Å motta en bonus fra et norsk spillselskap er perfekt for alle som ønsker å bli kjent med spillselskapet. Hvis du liker å satse på MMA er det optimalt med en odds bonus ettersom du får dobbelt så mye penger å spille for. Den vanligste oddsbonusen er 100% opp til 1000 kroner. Hvis du gjør et innskudd på 1000 kroner vil du få 2000 kroner å spille for. Det blir mye MMA-spill for pengene. Husk å sjekke omsetningskrav, regler og betingelser før du mottar bonusen din. Da har du alltid en fullstendig oversikt over hva tilbudet krever av deg.

Populære markeder innen UFC

MMA betting - En sport som vokser enormt i Norge

Å satse på UFC skiller seg noe fra for eksempel fotball når det gjelder hvilke markeder det er mulig å spille på. Siden det ikke kan være uavgjort i en UFC-kamp, gjelder det bare matchvinnere. Dermed er det ikke noe X, men bare 1 og 2. Et annet populært marked er å spille hvor mange runder en kamp vil vare. En vanlig kamp er tre runder mens en tittelkamp er fem runder. Derfor kan du for eksempel spille over 1,5 runder eller over 3,5 runder hvis det er en kamp om tittelbeltet.

Et annet alternativ når det gjelder markeder er å satse på hvordan en fighter kommer til å vinne. Er det gjennom KO eller TKO, d.v.s. Knockout eller teknisk knockout. Dette kalles å vinne i mål. En spiller kan også spille på om en fighter vinner på en dommeravgjørelse, og om det blir en enstemmig avgjørelse, det vil si at alle dommere har den samme fighteren som vinner. Som du skjønner er det mange alternativer når du skal spille på MMA.

Livespill på MMA

For å få enda mer action og spenning når du satser på MMA, kan det være verdt å teste livespill. Da satser du på en kamp som pågår og kan dermed plassere innsatsene dine på markeder som ikke er tilgjengelige før kampen starter. Liveodds er et konsept som er enormt i Norge, og hos MMA og UFC er det utmerket. Få oddsen i kontinuerligi endring og prøv å plassere innsatsen din når oddsen er høyest.

For å maksimere livespillene dine, anbefales det å lese så mye som mulig. Jo mer kunnskap du har, jo større er sjansen for at du også får noe igjen for innsatsene dine. Spillselskapene tilbyr statistikk over alle kamper slik at du kan se tidligere møter og hvordan formen til de forskjellige konkurrentene er. Gjør research på forhånd og du vil merke at du får betydelig mer igjen for spillingen.

Livestream for bedre opplevelse

For å få enda mer ut av din MMA-spill er det verdt å live streame kamper. Da kan du se forskjellige kamper gratis på en spillside. Alt som trengs er at du har en positiv saldobalanse eller at du har plassert en innsats de siste 24 timene. De største kampene streames vanligvis på PPW, men noen kamper kan sees helt gratis hos spillselskaper. Et tips er å se kampen du satser live på, fordi det er lettere å gjøre analyser og trekke konklusjoner etter disse når du faktisk ser kampen foran deg.

De forskjellige vektklassene

Det er flere forskjellige vektklasser i MMA og UFC. Dette er for at deltakerne skal kjempe mot andre fightere som er av omtrent samme størrelse. De forskjellige vektklassene er:

Fluevekt
Bantamvekt
Fjærvekt
Lettvekt
Weltervekt
Mellomvekt
Lett tungvekt
Tungvekt

I Mixed Martial Arts som ikke er UFC, er det også Super Heavyweight som ikke har noen grense for hvor tung en fighter skal være. Uansett er ikke denne vektklassen en del av UFC. Hver vektklasse i UFC har et navn, minste vekt og et tak på hvor tung en kjemper kanl være. Disse kravene må oppfylles hvis en MMA-fighter skal få lov til å konkurrere om en tittel.

De er de beste i verden akkurat nå

Innen UFC beregner man hvem som er best i hver vektklasse, men for å kunne finne ut hvem som totalt sett er best i verden, er det også en kategori som heter Pound-For-Pound rangering. Da konkurrerer alle fighterne på like vilkår og beregningen gjøres i henhold til et spesifikt system. Slik ser listen over verdens beste UFC-krigere ut akkurat nå i henhold til Pound-For-Pound-rangeringen:

1. Jon Jones
2. Khabib Nurmagomedov
3. Henry Cejudo
4. Støtte Miocic
5. Daniel Cormier
6. Israel Adesanya
7. Kamaru Usman
8. Alexander Volkanovski
9. Conor McGregor
10. Tony Ferguson

Emil Weber Meek – den største norske stjernen

Emil Weber Meek

Norge er ikke det landet som har produsert de største stjernene i MMA-historien, men det er noen fightere som har forsøkt og klart å få til en kontrakt med UFC. Den som har lyktes best er Emil Weber Meek, som kan regnes som tidenes største norske MMA-stjerne. Han heter “Valhalla” og konkurrerer i UFC Welterweight divisjon.

Noen andre stjerner som har nådd UFC er Dan Evensen, John-Olav Einemo og Simeon Thoresen. Bare Simeon Thoresen klarte faktisk å bli verdensmester da han ble UWC Welterweight Champions. Imidlertid ikke i UFC, men det var bare tre kamper for Thoresen. En som også må nevnes er Joachim Hansen som er den beste av nordmennene som ikke nådde UFC. Med kallenavnet “Hellboy” tok han verden med storm og vant flere titler i tungvekt selv om det aldri ble UFC.