E-sports betting – Tipp på odds og liveodds på e-sport

De fleste som holder på med sport og spill er genuint opptatt av idrett, enten det er en spesiell sport, et favorittlag eller en utøver. Derfor er det naturlig at de fleste som tipper på sport gjør dette innenfor tradisjonelle idretter. Imidlertid skjer det mye innenfor sportsbetting og det blir stadig mer å spille på. Både innenfor de forskjellige idrettene, men også når det kommer til andre idretter. Hos de fleste bookmakerne er det nå kommet enda en aktør på banen. Det vil si at sporten har vært tilgjengelig hos noen bettingselskaper som implementerte sporten i oddsseksjonen tidlig. Men det er først de siste par årene at flere folk har begynt å vise interesse for sporten. Det det er snakk om her er e-sports og esports betting

Stadig flere blir interessert i e-sports

E-sports har vært litt under radaren hos de som er opptatt av tradisjonell idrett. De som er veldig engasjert i e-sports har også hatt en liten interesse for annen sport. Imidlertid er dette i ferd med å endre seg og stadig flere får øynene opp for e-sports. Med økt fokus på e-sports hos bettingselskapene, samt flere muligheter for oddsspill, er det stadig flere som tipper på e-sports. Både de som er blodfan av sporten og de som kan beskrives som noviser. 

Bettingtilbud på e-sports er strategisk smart av bookmakerne

En ting er at tradisjonelle sportspillere blir nysgjerrige på «nyheten» e-sports og dermed tipper. En annen ting er at de som følger e-sports nå velger å plassere innsatser istedenfor å bare se på. Noen gjør også dette for første gang i sitt liv. Det er også viktig for bookmakerne, som Mobilebet, at den harde kjernen innenfor e-sports blir interessert i sportsbetting. På denne måte kan de bli interessert i andre idretter og dermed tippe på dem. Ved økt interesse vil de da plassere bets på forskjellige idretter. For bookmakerne blir dette å gå i strategisk riktig retning. Allerede eksisterende spillere og nye spillere blir trukket til å spille på e-sports, og e-sports-folket tiltrekkes av betting på annen sport. For bookmakerne blir dermed dette en vinn-vinn-situasjon med et nytt bettingmarked, samt en utvidelse av det eksisterende.   

Dette er e-sports

E-sports er forkortelsen for elektronisk sport. Som igjen er videospill eller elektronisk konkurransespilling. En idrett som utøves på et visst profesjonelt nivå i formaliserte konkurranseformer. Sporten er et voksende fenomen som blir bare større og større. E-sports dekker alle sportslige aktiviteter som bruker datamaskiner og datanettverk som direkte regelgivende forutsetning for utøving av spillet. Det er alltid mennesker involvert i e-sports, men direkte deltakere kan også bestå av kun datamaskiner. Enten det er på den ene eller andre måten så konkurrerer utøverne mot hverandre i ulike spill på datamaskiner i turneringer.

e-sports odds i norge

Csgo betting og annan esports betting har vokst mye de siste årene gjennom den teknologiske utviklingen. To store drivere for dette er SoMe-kanaler som YouTube og Twitch, som gjør det enkelt å følge med på de store turneringene. Ofte sendes det live, noe som gjør at det lett blir millioner av seere som følger e-sports på verdensbasis. E-sporten så dagens lys på 1970- og 80-tallet, men fremveksten av internett på 1990-tallet sørget for at e-sports-miljøet begynte å ligne på dagens. Nå er e-sport på plass som fag i skolen, og i mange land inkludert Norge har man egne landslag. Dette kombinert med mye medieomtale har sørget for at mange etter hvert har fått opp øynene for e-sports.

Store premiepenger i e-sports

Den økte populariteten til e-sports har også medført at pengene innenfor sporten øker. Under en Dota 2-turnering i 2017 ble det utbetalt hele 178,9 millioner kroner i pengepremier, hvorav hele 78,7 millioner kroner gikk til vinnerlaget. Oppslutningen rundt e-sports har vokst enormt de senere årene og millionvis av mennesker følger med på de profesjonelle turneringene. E-sports sendes på nasjonale kanaler i stadig flere land, og på verdensbasis følger over 500 millioner mennesker idretten. E-sports har dermed ettertrykkelig tatt steget fra subkultur til populærkultur.

Mange bettingmuligheter på e-sports

Denne veksten i popularitet har som nevnt over ikke gått upåaktet hen hos bookmakerne. Forretningspotensialet i sporten er stort når det kommer til oddsspill, og med en ny idrett på plass for spill på odds og nye mennesker som prøver oddsspill for første gang, er totalmarkedet allerede utvidet. Når da samtidig erfarne oddsspillere dras til e-sports og den harde kjernen innenfor e-sports prøver betting på andre idretter, er det uten tvil skapt en vinn-vinn-situasjon for bettingselskapene. Denne muligheten har de grepet og med e-sports på plass er oppsiden stor.  

Innenfor e-sports kan det selvsagt spilles på både odds og liveodds. Det innebærer plassering av veddemål før de store dataturneringene starter, mens også muligheter for oddsspill mens de pågår. Følger man med på en turnering blir ikke engasjementet noe mindre når man har plassert et bet eller to. Hos bettingselskapene som virkelig satser på betting innenfor e-sports er alle de store turneringene på plass. Det inkluderer blant annet Dota 2, Call of Duty, Starcraft 2, Overwatch, League of Legends, Fortnite, CSGO (Counter-Strike: Global Offensive) og Rainbow 6. Populære spill hvor kanskje League of Legends, CS:GO og Dota 2 er de mest populære. 

Når det kommer til oddsspill på de forskjellige turneringene kan det plassere bet på mange ting. Det kan spilles på hvilket lag som kommer til å vinne, hvilket lag som vil gjøre det best av to utvalgte lag (head to head), hvor mange runder som vil bli brukt på et kart, og det kan spilles med handikap. Mulighetene for spill er mange, og det blir bare flere og flere av dem etter hvert som e-sports blir mer utbredt innenfor sportsbetting. 

e-sports betting i norge

Test ut betting på e-sports med bonuser

Den som er helt ny innenfor sportsbetting, men gjerne vil teste ut oddsspill på e-sports kan gjøre det med oddsbonuser fra bookmakerne. Som ny oddsspiller hos et bettingselskap tilbys man ofte en sportsbonus. Med dette tilbudet får man flere penger til oddsspill uten at man behøver å bruke egne penger til det. Et slikt velkomsttilbud er en fin måte å teste ut e-sports og betting på på bookmakernes regning. Har man registrert seg som oddsspiller kan man gjennom jevnlige kampanjer hente bonuser og andre tilbud hos bettingselskapene ved senere anledninger. Mange av disse er generelle sportskampanjer, men i forbindelse med utvalgte e-sports-begivenheter kan det også være rene e-sports-kampanjer i form av innskuddsbonuser, gratisspill eller risikofrie spill.