Oddsleverandører – Slik settes oddsen av spillselskapene

Som en norsk spiller på bettingsider har du sannsynligvis på et tidspunkt lurt på nøyaktig hvordan oddsene blir korrigert eller produsert. Selv om de største spillerne korrigerer sine egne odds, henter de fleste inn en tredjepart som kontrollerer oddsen. Disse har erfaring med hvordan du bruker statistikk og data for å produsere odds gjennom programvaren deres. Det finnes en rekke forskjellige tilbydere av odds, men noen selskaper finnes hos flere forskjellige bettingselskaper. Dette vil du legge merke til når du finner de samme oddsene på forskjellige bettingsider.

For å gjøre det lettere for deg, tenkte vi at vi skulle ta deg gjennom de mest brukte oddsleverandørene i Norge. Da håper vi at du har bedre kontroll over hvem som faktisk setter oddsen.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Kambi – Flere fordeler, men også ulemper

En av leverandørene med størst utvalg av odds og som finnes hos flere norske spillselskaper er Kambi. For eksempel gir de odds til LeoVegas, et av de mer populære alternativene i Norge. Fordelen med denne oddsleverandøren er at den kan finnes på flere etablerte spillsider, og at oddsutvalget er veldig bra. Ulempen for deg som spiller er at Kambi ikke alltid har de høyeste oddsene.

I tillegg har de begrensninger for spillere som har en lang seiersrekke. En annen ulempe er at hvis du blir begrenset når du spiller hos et spillselskap med Kambi, er det en sjanse for at du også får begrensninger hos andre spillselskaper som bruker Kambi. Dette gjelder imidlertid bare storspiller som vinner større summer over en lengre periode, eller som ser ut til å ha et ulovlig mønster i deres pengespill.

SBTECH – Brukervennlig produkt

ComeOn er et populært spillselskap i Norge og sammen med flere andre etablerte spillsider bruker de SBTECH når det kommer til odds. De er kjent for høy brukervennlighet, oddskvalitet og et veldig fint utvalg av live spill. Ved å bruke en plattform som er perfekt både for live og før kamp, ​​er det et høyt verdsatt produkt. Det er en brukervennlig plattform, og alle oppdateringer gjøres umiddelbart slik at du raskt kan spille kampene du ønsker.

En liten ulempe med SBTECH er at utvalget av unntak for live betting ikke er det største på markedet. Hvis du for eksempel leter etter mindre idretter, kan det være greit å velge et spillselskap med en annen leverandør. Samtidig er det den eneste ulempen vi kan komme med SBTECH, så for de fleste er det veldig enkelt å bruke denne oddsleverandøren.

Oddsleverandører - Slik settes oddsen av spillselskapene

Gamblingselskaper med sine egne odds

Det er også spillselskap som ikke bruker en ekstern leverandør, men i stedet har egne bookmakere. For eksempel er Nordicbet, Betsson og Betsafe tre bettingselskaper som plasserer sine egne odds. Disse spillselskapene har større ressurser enn mange andre og har derfor bedre forutsetninger for å lage sine egne odds. Naturligvis kreves det ressurser, men for spillselskapet er det flere fordeler med å sette sine egne odds. For eksempel får de full kontroll og kan også være mye mer fleksible når de endrer oddsen. Noen vil kanskje tilby de høyeste oddsene på markedet for en bestemt kamp, ​​og de kan se hva andre spillbedrifter legger inn og deretter justere litt. Andre ønsker å kunne tilby et så bredt spekter som mulig, og så kan de produsere nøyaktig hvor mange markeder de vil ha for hver kamp uten å være avhengige av andre. Derfor prioriterer mange av de store tippesidene å sette sine egne odds.