Gælisk fotball – En merkelig, men underholdende sport

Det første som kommer opp i tankene når ordet fotball kommer opp er ikke gælisk fotball, men kanskje bør interessen være større i Norge gitt hvor populær sporten er. Kanskje du noen gang har bladd gjennom sportsboken til et bettingselskap og sett Gaelisk Football på menyen. Faktisk tilbyr de fleste oddsselskaper i Norge odds på denne rare sporten for oss nordmenn. Det er i Irland gælisk fotball har sitt høyborg, og faktum er at den ikke spilles andre steder. Sporten er en amatørsport og de som spiller har derfor vanlige jobber på siden. Når det gjelder betting, er det mye å oppdage for deg som spiller.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Regler for irsk sport

Banen i sporten er rektangulær og ligner en rugbybane, men større. På hver side av feltet er det to stolper formet som en H. De minner om målene for amerikansk fotball og er mellom 6-7 meter høye. En kamp varer i 60 minutter med to halvdeler på 30 minutter hver. Hvis det derimot er såkalte “inter county games”, blir kampen i stedet spilt i 70 minutter.

Hvert lag består av 15 spillere. Det er faste posisjoner med en keeper og 14 utespillere. Et lag scorer hvis de skyter mellom stolpene (1 poeng) eller under tverrliggeren (3 poeng). I sport er takling også tillatt, men det er i mindre grad rugby. 32 fylker i Irland er aktive med sporten. 26 finnes i Irland og de andre 6 i Nord-Irland. Det er ingen overganger i sporten, men alle spillere er født i fylket der de også spilte før. Hvert år spilles All Gaelic Football Championship på Croke Park i Dublin, og dette er årets høydepunkt for fansen.

Populære markeder i gælisk fotball Markedene skiller seg ikke mye fra andre lagsporter. Før sesongen starter kan du satse på hvilket lag som vinner ligaen for sesongen. Det er også mulig å satse på hvem som blir årets fotballspiller og hvilke lag som forlater første divisjon og rykker opp fra andre divisjon. Den vanligste innsatsen er på kampvinnere, noe som betyr at du satser på laget du tror vil vinne kampen. Du kan også satse på hvor mange mål det blir, hvem som scorer mål og handicap. Handikap kan være bra hvis det er en klar favoritt i kampen da oddsen vanligvis er veldig lav på favoritten. En kamp kan ha over hundre forskjellige markeder, men det er hovedsakelig de britiske bettingselskapene som har mange muligheter. Hvis du spiller på skandinaviske bettingsider, kan rekkevidden være litt mer begrenset.

Gælisk fotball - En merkelig, men underholdende sport

Live betting på gælisk fotball er tilgjengelig

For de som ønsker å oppdage liveodds på Gaelic Football, er det også tilgjengelig. Så spiller du i en kamp som er i gang. Mange føler live betting gir mer spenning og handling og prioriterer derfor vanligvis dette når de satser. De som ikke har mye forkunnskaper om sporten kan få hjelp fra bettingselskapenes statistikksider. Det er detaljert informasjon om hvordan det gikk i tidligere møter mellom lagene og skjemaet generelt. Der kan du også se om noen viktige spillere er skadet eller savnet.

Mange bettingselskaper tilbyr også live streams av gælisk fotball. Det kan være bra for deg som ikke har veldig stor kunnskap om sporten. Da kan du følge lagene og lære ved å se på sporten. Live stream anbefales spesielt for de som skal satse live, da det gir en helhet til opplevelsen som er mye verdsatt. Prøv live streaming av gælisk fotball i kombinasjon med å plassere dine spill på en toppkamp.