NFL betting – Alt om å satse på amerikansk fotball

Amerikansk fotball har lenge vært et fenomen som bare interesserte mennesker på andre siden av Atlanterhavet. I dag ser det imidlertid helt annerledes ut og nordmenn har en stor interesse for NFL, verdens beste liga innen idrett. Der forbereder 32 lag seg på å komme helt til Super Bowl, den store finalen som avslutter NFL-sesongen. Det er verdens mest sette TV-arrangement hvert år, bortsett fra verdensfinalen hvert fjerde år. Å satse på NFL og amerikansk fotball har også vokst, så interessen har nærmest eksplodert og det er mye spennende å oppdage i sporten.

For dere som begynner å satse på NFL, er det en god ide å velge et spillselskap fra listen nedenfor. I tillegg kan du om du ønsker det motta en bonus på sport som gir deg enda mer når du satser på NFL.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Mer NFL med oddsbonus

For å kunne plassere enda flere spill på NFL og ikke ha samme risiko når du spiller, er det bra å motta en odds bonus. For eksempel tilbyr flere spillselskaper 100% bonus opp til 1000 kr. Et innskudd på 1000 kr i dette tilfellet gir deg 2000 kr å spille for. Det er dobbelt så mye som du setter inn, noe som gjør gamblingen din dobbelt så morsom mens risikoen din er halvert. Det er mange grunner til å motta en oddsbonus, og vi synes absolutt at du som NFL-fan bør benytte anledningen til å motta en bonus. Det vil forbedre spillopplevelsen din ytterligere.

Populære sportsmarkeder

At det er uavgjort i NFL er ekstremt uvanlig. Skulle laget ha samme antall poeng etter fire omganger, venter forlengelsen. Bare hvis forlengelsen også ender i uavgjort, blir sluttresultatet uavgjort. Dette skjer veldig sjelden, ofte bare en eller to ganger i sesongen, om det i det hele tatt skjer. Derfor er Money Line det vanligste markedet. Deretter returneres pengene hvis kampen ender uavgjort.

Et annet populært marked er over / under antall poeng. En Touchdown gir seks poeng (+1 poeng hvis følgende målspark er i mål), mens et feltmål gir tre poeng. Mange liker også å satse på hvor mange meter en spiller løper med ballen under en kamp, hvor mange Touchdown-pasninger en QB har og hvem som blir poengkongen i kampen. Hvert spill i NFL har vanligvis flere hundre forskjellige markeder. Finn et marked som passer deg og kom i gang med din NFL-spill i dag.

Norske NFL-stjerner gjennom historien

I dag er det bare en aktiv norsk spiller som spiller i NFL, og det er Kaare Vedvik som nettopp har byttet til Buffalo Bills. Det er kickerens femte klubb etter tidligere å ha tilhørt Baltimore Ravens, Minnesota Vikings, New York Jets og Cincinatti Bengals. Vedvik fikk imidlertid sjansen til å prøve seg på et feltmålforsøk, men han bommet. Forhåpentligvis vil Kaare Vedvik snart kunne få sitt første feltmål.

NFL betting - Alt om å satse på amerikansk fotball

Det er andre spillere som historisk sett har gjort et mye større inntrykk i verdens beste liga. Jan Stenerud er den som lyktes best av alle som prøvde. Han er den eneste nordmannen og en av åtte europeere som har fått et sete i Hall of Fame. Dette etter hans prestasjoner som Placekicker for Kansas City Chiefs, Green Bay Packers og Minnesota Vikings mellom 1967 og 1985. Han klarte også å vinne en Superbowl med Kansas City Chiefs i 1970, i løpet av sin karriere. Andre nordmenn som har profilert seg er Halvor Hagen, Leif Olve Dolonen Larsen og Knute Rockne.

Super Bowl – Det beste en spiller kan vinne

Det beste en spiller kan vinne i amerikansk fotball er Super Bowl. Da får hver spiller en ring, og jo flere ringer du samler i løpet av en karriere, jo bedre er det. Tom Brady har vunnet ikke mindre enn seks ringer, som er mest av alle spillere, både aktive og pensjonerte.

Han var medlem av New England Patriots i 20 suksessfulle sesonger, men har spilt for Tampa Bay Buccaneer siden 2020-sesongen. Hans tidligere Patriots-klubb er laget som har vunnet flest Super Bowl og spilte flest finaler. Med seks seire og elleve Super Bowls har ikke noe lag vært så vellykket. To på listen er Pittsburgh Steelers som også har seks seire, men “bare” åtte finaler. Dallas Cowboys og San Francisco 49ers har fem seire hver, mens Green Bay Packers og New York Giants er på fire Super Bowl-titler. Vinneren av Super Bowl er også verdensmester i amerikansk fotball.

Husk dette når du satser på NFL

Det er flere ting du kan ta med deg i NFL-innsatsen. Den første tingen å huske på er å gjøre grundig research. Jo mer kunnskap du har og jo mer du leser, jo bedre vil det gå for deg når du satser. I NFL er det ekstremt mye statistikk du kan bruke til din fordel.

Det spilles ikke mange kamper i løpet av en sesong, noe som gjør hver kamp spesiell. Reglene tilsier at det er viktig å få en god plassering i grunnserien for å bli seedet og ha hjemmebanefordel under sluttspillet. Fordelen med hjemmebane har stor innvirkning i NFL generelt og spesielt når det er sluttspill. Fordi det ikke er mange kamper i en sesong før sluttspillet, skiller NFL seg ut i forhold til de fleste andre amerikanske idretter som har matchserier. Dette gjør hver kamp utrolig spennende i motsetning til for eksempel basketball, baseball eller ishockey hvor det blir spilt ekstremt mange kamper i løpet av en sesong.

Les alt om NFL betting i guiden vår om amerikansk fotball og hvordan du oppnår den største suksessen i ditt spill på sporten.

Sett oddsspillene fra mobiltelefonen din

Last ned appen til spillselskapet du foretrekker for å plassere innsatsene dine uansett hvor du er. De fleste norske bookmakere i dag har en app som du kan laste ned på enten Google Play eller App Store. Det vil tillate deg å satse på NFL når og hvor du vil. Dette er noe du må tenke på når du velger ditt neste spillselskap.