GET-ligaen – Spill odds på norsk ishockey

I Norge kommer ishockey litt i skyggen av andre vintersporter som alpint, langrenn, hopp, skøyter, skiskyting og kombinert. Det er så rart med det, men med de lange og stolte tradisjonene i disse vinteridrettene er det vanskelig for andre sporter å få mye fokus vinterstid.

Ishockey er en stor sport på verdensbasis og en av de mest populære idrettene i land som Russland, Tsjekkia, USA og Canada. Det samme kan du si om våre to gode naboer i øst, Sverige og Finland. Her i Norge kjemper ishockey om en plass i solen mot de andre nasjonalsportene, og selv om det på mange måter er en litt urettferdig kamp, så har ishockey mange dedikerte supportere her i landet.

Samtidig er ikke det norske landslaget helt på bærtur heller. Vi har riktignok tatt heller lite av medaljer i store mesterskap som OL og VM, men landslaget har tidvis spist kirsebær med de store i disse mesterskapene. 

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Mange muligheter for oddsspill på norsk ishockey

Enten du er lidenskapelig opptatt av norsk ishockey eller bare følger med fra sidelinjen, så har du nok fått med deg at det er massevis av muligheter for å spille odds på GET-ligaen gjennom sesongen. Den norske serien er populær hos bettingselskapene, og hvis du er opptatt av sportsbetting så er det absolutt verdt å teste ut noen oddsspill både på selve serien og deretter sluttspillet.

I dag er det også enkelt å plassere veddemål på norsk ishockey. Du finner raskt noen spillselskaper på nettet som kan gi deg mange oddsalternativer på norsk hockey. Oddsmulighetene er mange, og bookmakerne finner stadig på nye ting som du kan spille på.

GET-ligaen siden 1934

I dag har den øverste divisjonen i norsk ishockey navnet etter hovedsponsoren som er teleselskapet GET. De har vært hovedsponsor for ligaen siden sesongen 2004/2005, frem til 2006 under navnet UPC før de skiftet navn.

Imidlertid er det blitt spilt hockey på toppnivå i mye lengre tid enn det. Serien administreres av Norges Ishockeyforbund og den første sesongen ble spilt i 1934/1935. Etter den tid er det spilt serie i alle år med unntak av krigsårene. Helt frem til og med 1989/1990-sesongen het det 1. divisjon. Så ble det Eliteserien i sesongene 1990/1991 til 2003/2004, før teleselskapet overtok som hovedsponsor.

10 lag kjemper om seriemesterskapet i GET-ligaen

GET-ligaen består av 10 lag. Disse spiller fem kamper mot hver motstander i løpet av en sesong. Sesongen går fra høst til vår. Det innebærer at alle lagene i ligaen spiller 45 kamper før sesongen er over. Poengsystemet er tre poeng for seier og null poeng for tap ved ordinær tid. Går kampen til spilleforlengelse gir seier to poeng og tap ett poeng. Ender to lag på samme poengsum når sesongen er ferdigspilt, så avgjøres plasseringen på bakgrunn av innbyrdes møter.

Laget med flest poeng når sesongen er over blir seriemester. Seriemesteren sammen med de syv neste lagene på tabellen går deretter til Norgesmesterskapet. Ingen lag rykker direkte ned, men de to lagene som ender sist i GET-ligaen spiller kvalifiseringskamper mot de to beste lagene i 1. divisjon. Kvalifiseringen gjennomføres som seriespill hvor alle lagene møter hverandre to ganger.

Vålerengen har flest seriemesterskap med sine 30 titler. Storhamar har vunnet serien 8 ganger, mens både Stavanger Oilers og Frisk Asker har 5 serietitler hver.

NM-sluttspillet er Norges svar på Stanley Cup

Når det er kåret en seriemester går altså de åtte øverste lagene på ligatabellen til sluttspillet for å kåre en Norgesmester. Dette er også blitt gjort helt siden 1934/1935-sesongen. Vålerengen har sikret seg 26 NM-titler, Forward 8, mens klubber som Stavanger Oilers, Storhamar og Furuset har 7 hver.

NM-sluttspillet avvikles etter modellen for Stanley Cup. GET-ligaen er grunnlaget for lagenes seeding i sluttspillet. Laget som ble seriemester seedes som nummer en. Samtidig er det en ulikhet sammenlignet med Stanley Cup, for seriemesteren får også velge motstander først i kvartfinaleserien.

Det skjer ved at seriemesteren velger mellom lagene som ble nummer syv og åtte. Så velger sølvmedaljøren mellom det gjenværende laget og laget som ble nummer seks i serien. Bronsemedaljøren velger deretter mellom det gjenværende laget og det som ble nummer fem i serien. Lag nummer fire i ligaen spiller mot det siste gjenværende laget fra nedre del av ligatabellen.

Gjennomføringen av sluttspillet i GET-ligaen

Laget som er høyest seedet har hjemmebanefordel i hele sluttspillserien. Det innebærer hjemmekamp ved en eventuell sjuende og avgjørende kamp. Det spilles fire kvartfinaleserier, to semifinaleserier og en finaleserie, hvor vinneren er best av syv kamper. Dermed er serien over når et lag har kommet til fire seire. Det skal kåres en vinner i hver kamp, og om det står uavgjort etter ordinær tid på 60 minutter, blir det spilleforlengelse helt til ett av lagene scorer mål.

GET-ligaen – Spill odds på norsk ishockey

Betting på GET-ligaen

Vil du spille odds på GET-ligaen finner du mye hos bookmakerne. Du kan spille odds før kampene, underveis med live online betting samt på turneringer i sin helhet. Spiller du før kampene kan du spille på kampvinner, selve resultatet, over/under, om begge lagene scorer samt hvilket lag som vinner konkrete perioder. Du kan også spille på enkeltspillere. Det betyr scorede mål, utvisninger, assists og mer til. Det meste av dette finner du også igjen som liveodds under kampene.

Er du av den tålmodige typen kan du også spille langodds på GET-ligaen. Eksempler på dette er spill før serien starter på hvem som blir seriemester, og hvilke lag som ender nummer to og tre. Du kan også spille på hvilke to lag som spiller om nedrykk. Du kan selvsagt også spille på hvem som vinner sluttspillet og blir NM mester, og hvilke to lag som ender i denne finalen.

Du kan også spille på hvem som blir toppscorer i serien og under sluttspillet, samt hvor mange assist eller scoringer enkeltspillere gjør under sesongen. Kanskje finner du noen managere du kan spille på også. Hvem som får sparken først er gjerne en mulighet på langspill.