Liveodds – Kjenn på spenningen med livebetting

De fleste som driver på med sportsbetting gjør ikke det bare for å tjene penger. Det blir mer en ekstraeffekt av det hele. De fleste gjør det fordi at de i utgangspunktet er genuint opptatt av sport. Kanskje holder de på med en idrett selv. Kanskje er de trener eller forelder til noen som er aktive i en idrett. Andre igjen er engasjert i sport fordi de følger en idrettsutøver, et idrettslag eller en spesiell idrett. Uansett årsak til sportsinteressen er det ingen tvil om at sport er engasjerende og spennende. Og når man først er inne i noe er ikke veien lang til å spille på sport. Og det resulterer i enda større engasjement og økt spenning. Og holder man på med sportsbetting er det en spilleform som garantert tar spenningen og engasjementet til nye høyder. Det er livebetting. Da er man virkelig der det skjer når det skjer.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Dette er livebetting

Innenfor sport og spill er det to måter å spille på. Det ene er på såkalte vanlige odds og det andre er liveodds. I praksis er det ingen forskjell på selve oddsbetingelsene og hvordan det hele fungerer, men det essensielle er når man kan spille på de to variantene. 

Innenfor oddsspill er det en ting som er viktig å forholde seg til om man skal være med på leken. Det er spillefristen. På samme måte som man er nødt til å levere inn ukens lottokupong før et visst klokkeslett, så gjelder det også innenfor sportsbetting. Rekker man ikke denne fristen er det for sent og toget har gått. Da må man finne noe annet å spille på.

Såkalte vanlige odds er det det kan spilles på før en idrettsbegivenhet starter. Ofte benevnes dette som pre-match hos mange bookmakere. Det betyr at man kan plassere et veddemål nært opptil at denne starter. Bruker man en premier league kamp mellom Liverpool og Chelsea med start klokken 20.00 som et eksempel, så kan man stort sett plassere et veddemål på denne frem til klokken 19.55. Etter dette tidspunktet er det for sent. Eller?

norske e-sports betting

Og da er det at man ofte innenfor sport får en sjanse til. Det er da livebetting kommer som en redning om man ble for sen til å spille på odds. Da kan man spille på liveodds hos spillselskapene, som ComeOn, og det er altså odds på idrettsbegivenheter som pågår. Imidlertid varer ikke denne sjansen evig. Også innenfor livebetting er det tidsfrister i den forstand at det må spilles før en hendelse inntreffer. Vil man spille på hvilket lag som scorer først så må det gjøres før den første scoringen kommer, etter dette er det naturligvis for sent. Det samme gjelder for eksempel spill på liveodds på pauseresultatet. Når dommeren blåser for halv tid har det toget gått. Man må derfor være på og ikke vente for lenge med å spille selv om det er livebetting, men rakk man ikke fristen pre-match kommer spill på liveodds som en redning.

Livebetting tar pulsen på idretten

Uansett om man spiller på odds eller liveodds så kan det plasseres veddemål på mye av det samme, men jo lengre ut i en idrettsbegivenhet man kommer desto færre spillmuligheter blir det på liveodds. Tenker man på for eksempel en fotballkamp så er jo dette naturlig. Desto flere minutter som går og om det scores mål, desto færre spillmuligheter blir igjen. Samtidig er noe av fordelen med livebetting at man er så tett på idretten at man kan velge å se det hele an litt. Man får tatt pulsen på det som skjer på idrettsarenaen. Dermed kan man vurdere det som skjer før man plasserer et veddemål, men man må ikke vente for lenge i påvente av enda bedre oddsbetingelser, for plutselig inntreffer det en hendelse og så mistet man den spillmuligheten. Imidlertid er det ingen tvil om at livebetting er mer engasjerende enn spill til vanlig odds fordi man er mer på i forkant av at det plasseres et bet. Etter at man har spilt er engasjementet uansett garantert stort frem til avgjørelsen faller på idrettsbanen.

Spill på liveodds gir muligheter for gode oddsbetingelser 

En stor fordel med liveodds er at det gir muligheter for gode oddsbetingelser basert på hva som faktisk skjer på idrettsarenaen. Om man tenker seg odds på kampen mellom Liverpool og Chelsea så var kanskje betingelsene før kampstart 1.50, 3.30 og 3.95 på henholdsvis hjemmeseier, uavgjort og borteseier. Om det er Liverpool som er hjemmelaget og man gjerne vil spille på dem, så kan det være at man synes 1.50 i odds er for lavt til at man finner det interessant å spille på. Rett og slett at spillet ikke har spilleverdi.

spillselskaper med live betting

Imidlertid kan det være at man har veldig lyst til å spille på en hjemmeseier og da kommer liveodds inn som en god mulighet. Om Liverpool ikke har dagen og sliter med å score mål mot Chelsea så forandres oddsbetingelsene fortløpende gjennom kampen. Om det står 0-0 i det 87. spilleminuttet kan man glemme å få 3.30 i odds på uavgjort resultat. Det spillet ligger nok mest sannsynlig på 1.01. Imidlertid har odds for hjemmeseier kanskje økt til så mye som 14.00. Tar man da sjansen på et livebet og spiller til liveodds på 14.00 og en Liverpool-scoring i det 89. minuttet sørger for 1-0-seier, så skjønner man hvorfor livebetting og liveodds er å være nært på det som skjer og hvorfor det er så spennende og engasjerende.  

Reduser tap ved spill på liveodds

En annen fordel med spill på liveodds er at det kan brukes til å redusere tap på et pre-match-spill. Har man spilt på hjemmeseier før fotballkampen startet og det ser ut til å gå mot borteseier i stedet, kan et livebet på borteseier motvirke det tidligere veddemålet ved å redusere noe av tapet på det.