Kickboksing – En kampsport du spiller odds på

Fighting er muligens den eldste formen for underholdning. Vi kjenner det fra filmer og TV-serier med blant annet Colosseum i Roma som en av kulissene. Et sted hvor slaver og fanger sloss mot hverandre eller mot gladiatorene. Alt i underholdningsøyemed. I alle fall for de som satt på tribunen. Like lenge som dette har vært underholdning er det blitt plassert veddemål på det. Noen ting endrer seg aldri og det gjelder interessen for å sette et bet på kamper mellom to mennesker som kjemper. I dag blir kampsport mer og mer populært, og en av disse er kickboksing.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Kickboksing oppsto på 1970-tallet

Kampsporten oppsto i USA på begynnelsen av 1970-tallet, nærmere bestemt i 1972. I Europa ble den lansert først i Tyskland i 1974 under navnet kontaktkarate. I Norge er sporten blitt utøvd siden midten av 1970-tallet og Norges Kickboxing Forbund ble stiftet i 1984.

Kombinasjon av slag og spark

Som navnet beskriver er dette en kampspill som består av en kombinasjon av slag kjent fra boksing og spark fra karate. Da sporten hadde betegnelsen kontaktkarate utøvde man kun det som kalles for fullkontakt kickboksing. Senere er sporten utviklet med nye disipliner og man fikk fellesbetegnelsen kickboksing. Kampsporten utøves på mange forskjellige måter. Det deles opp i fullkontakt, lettkontakt, pointfighting og musical forms. Dette gjør sporten fleksibel og variert og mange kan utøve den avhengig av egne ønsker. Kickboksing utøves også profesjonelt, og det er blitt avviklet flere profesjonelle kamper i Norge både i pointfighting og fullkontakt.

Pointfighting

I denne grenen som preges av hurtighet, bevegelse, oversikt og gode tekniske kvaliteter, er det stopp mellom hvert treff som er av lett kontakt. Denne har fått stor underholdningsverdi fordi utøverne gjennom utøvelsen får vist frem sine ferdigheter og finesser i eksplosive angrep, selv om styrken i slag og spark er av lett karakter. Kroppsbeherskelsen er viktig og her går det på kvalitative teknikker, mykhet, koordinasjon og hurtighet. Internasjonalt er det mange som konkurrerer i pointfighting, og grenen utkjempes på matte.

Fullkontakt

Denne grenen kan best sammenlignes med boksing siden alle ingredienser er til stede. I tillegg til bruk av ben på samme treffpunkter som med armene. Denne grenen er fysisk krevende. Kondisjon, temposkifte og styrken hos utøveren spiller en sentral rolle. Den er dermed ikke så preget av finesser som pointfighting er. Likevel hever nivået seg også her hele tiden som grenen utvikles. I utøvelsen er det kombinasjonen armer og ben som vektlegges. Underholdningsverdien er stor fordi du som tilskuer opplever høy intensitet og innsats. Skal du utøve fullkontakt må du i likhet med i boksing, kvalifisere deg. Dette skjer gjennom tre merkekamper (bronse, sølv og gull). Når det konkurreres så skjer dette i en boksering.

Lettkontakt

Denne grenen utøves på samme vis som fullkontakt, men forskjellen ligger i graden av styrke i slagene og sparkene, som er betraktelig mindre. Dermed er det strengere dømming fra dommernes side, men utøverne viser altså det samme som i fullkontakt. For dem gjelder det bare at de må beherske og kontrollere seg bedre med tanke på styrkebruken. Aktiviteten blir også høyere siden styrken ikke er det avgjørende. Denne grenen gjør overgangen til fullkontakt enklere. I Norge er dette grenen med flest aktive utøvere. Konkurransene utkjempes på en matte.

Musical Forms

I denne grenen er det ikke konkurranse mellom to utøvere. Her utføres kampteknikker til musikk, hvor øvelsene er rettet mot en eller flere innbilte motstandere. Øvelsene varer i maksimalt 90 sekunder. Når det konkurreres så blir du vurdert av dommerne ut ifra kriterier som styrke, balanse, vanskelighetsgrad, timing, koordinasjon og grunnleggende teknikker. I utøvelsen er det tillatt med maksimalt 3 akrobatiske øvelser. I tillegg bestemmer utøveren om man stiller med våpen eller ikke. Denne grenen skal ha et snev av realisme og kampånd når den utøves alene på matten. I kickboksing er det beltegraderinger, og til høyere belter står Musikal Forms på programmet.

Norge er en god nasjon i kickboksing

Sporten er stor på verdensbasis. Ser man bort fra lagidretter så er kickboksing i dag en av verdens største idretter. Norge har siden det nasjonale forbundet ble etablert oppnådd fremragende resultater internasjonalt. Gjennom mange mesterskap er det blitt en haug av medaljer i EM og VM. Norge var for eksempel rangert som den tredje beste nasjonen i fullkontakt under VM i 1999. I EM 2008 ble Norge den tredje beste nasjonen i fullkontakt, åttende i pointfighting og fem mesterskapet sett under ett. I VM 2009 ble fasiten nest beste nasjon i fullkontakt, femte beste i pointfighting, og femte beste totalt. EM i 2010 resulterte i at Norge ble rangert som andre beste nasjon i fullkontakt, fjerde beste i pointfighting og tredje beste totalt. I disse to siste mesterskapene ble det 10 medaljer på 13 utøvere. Og i senere mesterskap har medaljefangsten bare fortsatt.

Odds på kickboksing

Det er mange betttingselskaper som tilbyr oddsspill på kickboksing. Det er en populær sport å spille odds på, og noe av dette skyldes nok uforutsigbarheten og spenningen. Vil du spille odds på kickboksing er det som kjent ikke så mye som skal til for at du kan ta del i underholdningen. Det holder med en spillkonto hos en bookmaker. Kanskje kan du se det på streaming også og legge inn noen livebet underveis.

Kickboksing – En kampsport du spiller odds på

Slik spiller du odds på kickboksing

Når du har bestemt deg for å spille odds på kickboksing så fungerer det på samme vis som når du spiller odds på andre sporter hos bettingselskapene. Du velger den aktuelle konkurransen i kickboksing og finner en kamp som du har lyst til å prøve lykken på. Deretter er det bare å plassere spillet med pengene du har på kontoen din.

Det du stort sett kan spille på er utfallet av en kamp. Om den ene eller andre utøveren vinner kampen. Dermed har du i utgangspunktet 50% sjanse for å lykkes med spillet ditt. Siden kickboksing heller ikke er en svært forutsigbar sport, kan det også spilles til ganske så gode oddsbetingelser. Det betyr at du gjerne vinner mer når du vinner!