Cashback – Oddsspill med penger fra tapene dine

Har du holdt på med sportsbetting vet du godt at bettingselskapene hele tiden har gode tilbud til spillerne sine. Konkurransen mellom bookmakerne er tøff og derfor florerer det av gode tilbud og kampanjer. Det betyr at spillselskapene alltid har noe på gang, og for deg betyr det at du titt og ofte kan prøve lykken på bookmakerens regning og risiko.

Konkurransen i bransjen sørger for at du gjennom tilbud kan jakte gevinster med oddsbonuser, gratisspill, gratispenger og risikofrie spill. Dette er tilbud du kan få både som ny spiller og som registrert spiller hos bettingselskapene. Du kan til og med få bonuser om spillingen din går i minus. Denne bonustypen som kalles for cashback, skal vi se litt nærmere på under.

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Hva er en casback-bonus?

Navnet på denne bonustypen er kanskje selvforklarende, og cashback er noe som blir mer og mer vanlig hos bookmakerne. Cashback er en odds bonus du får fra bettingselskapet hvis du ikke har hatt suksess med sportbettingen i det siste. Det kan være den siste uken eller en lengre periode som den siste måneden. Denne bonusen fungerer på den måten at du får penger tilbake på nettotapet av sportsbettingen din opptil et visst bonusbeløp.

Får du en cashback fra bookmakeren din kan du benytte disse pengene til å vinne tilbake noe av eller alt du har tapt i den aktuelle perioden. Cashback gis i prosent av nettotapet ditt begrenset oppad til et bonusbeløp, og denne prosenten ligger som oftest på 10%. Den kan være både lavere og høyere, men stort sett er det cashback på 10% som er vanlig blant bettingselskapene.

Du kan få cashback som ny oddsspiller

Det er ikke så vanlig med cashback til nye oddsspillere. I alle fall ikke foreløpig. Stort sett består velkomsttilbud av gratispenger, sportsbonuser og gratisspill. Det er også vanskelig å få bonus på et nettotap du faktisk ikke har.

Samtidig er kreativiteten stor innenfor sportsbetting, så det finnes faktisk bookmakere som har cashback som en del av velkomsttilbudet. Dette fikser de i praksis ved å gjøre cashback til en del av velkomstpakken. Dermed kan du få oddsbonuser eller gratisspill i forbindelse med de første pengeinnskuddene, og samtidig loves du cashback på nettotapet ditt på sportsbettingen den første måneden.

Cashback er mest vanlig til etablerte oddsspillere

Noen bettingselskaper er altså kreative og putter cashback-bonusen inn i velkomstpakken, men stort sett er dette en bonus til etablerte spillere. Som etablert spiller tilbys du cashback gjennom kampanjer. Mange av disse tilbudene er tidsbegrensede, men noen bookmakere har kontinuerlig cashback på alle nettotap du har i forbindelse med sportsbettingen din.

Som ny spiller kan du jo også benytte deg av disse kampanjene siden du de facto er en etablert oddsspiller etter det første pengeinnskuddet ditt. Så i praksis er du ikke avhengig av at bettingselskapene har cashback som en del av velkomstpakkene.

Mange bookmakere bruker også cashback til oddsspillere som har tatt en pause fra sportsbettingen. Enten for å begrense tap eller bare for å ta en pause. Fra bookmakerens side er et tilbud om cashback et smart virkemiddel for å reaktivere deg igjen. Spillselskaper, som LeoVegas, er jo ikke interessert i at du forblir inaktiv, og ikke minst vil de gi deg tilbud slik at du ikke melder overgang til en av konkurrentene.

Det er jo ikke gitt at en overgang til et annet selskap gir deg større suksess. Sportsbegivenhetene er jo de samme, så det kan være mer fornuftig å ta imot cashback-bonusen og vinne tilbake deler av eller alt du har tapt på sportsbettingen.

Cashback i praksis

Etter å ha lest dette frister det kanskje med en cashback. Kanskje har du gått litt i minus med sportsbettingen i det siste. Hvis bookmakeren din har en cashback-kampanje gående og det eneste som holder deg igjen fra å takke ja til tilbudet er at du er usikker på hvordan det fungerer i praksis, så vil eksemplet under være klargjørende.

Cashback er alltid i prosent av nettotapet ditt på sportsbettingen. Det betyr at både det du vinner og det du taper ses i sammenheng. Har du tapt mer på oddsspill enn hva du har vunnet har du et nettotap. Bruker du 3000 kroner på oddsspill og vinner 1000 kroner er nettotapet ditt på 2000 kroner. Beregningsgrunnlaget for nettotapet ditt er for minst en uke, ofte for en måned.

Hvis du har hatt et nettotap på sport og spill på 20.000 kroner den siste måneden og bookmakeren din tilbyr en cashback-bonus på 10% opptil 3000 kroner, innebærer det at du får 2000 kroner i cashback. For full bonus måtte du ha hatt et nettotap på 30.000 kroner. Også cashback er begrenset oppad, så om du hadde hatt et nettotap på 35.000 kroner så hadde du likevel ikke fått mer enn 3000 kroner i cashback.

Cashback – Oddsspill med penger fra tapene dine

Vilkår og betingelser for cashback

Bettingselskapene benytter altså cashback som et virkemiddel i kampene om oddsspillerne, på akkurat samme måte som andre bonustilbud. Cashback tilbys altså ikke av ren barmhjertighet om du ikke har hatt lykken med deg på sportsbettingen i det siste. Dermed tildeles du også cashback i form av bonuspenger og ikke i kontanter. Det innebærer at det følger visse vilkår og betingelser med dem. For deg er det viktigste av dem omsetningskrav og minsteodds.

Disse vilkårene gjør at du ikke kan ta ut cashback-bonusen i ekte penger med en gang de tikker inn på spillkontoen din. Du må bruke dem på oddsspill først. Imidlertid har cashback som oftest særdeles sympatiske omsetningskrav og oddsbetingelser. Svært ofte må du omsette dem kun en gang på oddsspill. Minsteoddsen er også satt lavt. Ofte lavere enn 1.50.

Samtidig er det jo også slik at hvis hensikten med å ta imot cashback er at du gjerne vil ta igjen noe av eller alt nettotapet, så må du jo uansett bruke bonuspengene til sportsbetting. Dermed spiller i praksis ikke omsetningskrav på 1 gang og neppe minsteodds heller, noen rolle. Disse kravene oppfyller du sannsynligvis automatisk ved å bruke pengene til å prøve og vinne tilbake det tapte.