Fortnite – Tipp på odds i en Fortnite-gamers verden

Fortnite har virkelig har tatt e-sport og verden med storm. Spillet er like populært blant spillerne som de som ser og satser på online spill i dag, noe som betyr at sporten vokser i rasende tempo. En grunn til dette er at spillet er spennende fra begynnelse til slutt. Det er et spill som er enkelt å starte og å spille, men desto vanskeligere å bli god på. Tipp på odds i en Fortnite-gamers verden.

Mer om Fortnite 

Fortnite ble lansert av utvikleren Epic Games i juli 2017. Spillet har tre versjoner, men innenfor e-sport er det Fortnite Battle Royale som gjelder. At Fortnite ble et gratisspill støttet av mikrotransaksjoner førte til at det ble en rungende suksess og et kulturelt fenomen med mer enn 125 millioner spillere på mindre enn et år. Dette genererte hundrevis av millioner dollar i måneden. Hovedspillet for Fortnite Battle Royale følger standardformatet for spill av battle royale-typen hvor man spiller enten alene, i duo eller i et lag bestående av tre til fire spillere. Opptil 100 spillere er med fra starten og det handler om å eliminere andre spillere og holde seg i live. Den siste spilleren, duoen eller laget som er igjen er vinneren.

Fortnite er for tiden det mest populære spillet i verden, og det er også utrolig mange mennesker som streamer mens de spiller. Denne e-sporten setter rekord i både mengden spillere og fans som følger kamper og turneringer. I løpet av drøye to år har Fortnite klart å bli den raskest voksende tittelen i e-sportsverdenen.

Fortnite World Cup

Den største turneringen i Fortnite er verdensmesterskapet Fortnite World Cup som ble holdt for første gang i New York i 2019. De to mest populære spillmodusene er Duo og Solo og det er også i disse to klassene premiepengene er størst. Det er svært vanskelig å kvalifisere seg til denne konkurransen og i løpet av ti uker forsøkte 40 millioner spillere å komme gjennom nåløyet for å bli blant de 100 som fikk konkurrere. Nordmenn markerer seg godt, og under VM ble vinnerne av duo-turneringen Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen og hans partner David «Aqua» Wang. Seieren ble belønnet med 26 millioner kroner. Det er store summer i sporten, og det er bare Dota2s The International som oppnår lignende tall når det kommer til premiepenger. 

Betting på Fortnite

Det er også stor interesse for å bette på hvem som vinner i Fortnites. Spillet er relativt nytt innenfor e-sports, men de fleste bookmakerne har nå dette. Under store turneringer er det flest interessant alternativer å spille på. De mest vanligste variantene er: 1) Vinner av en kamp eller turnering. Det vil si oddsspill på enkeltspillere, lag eller land som vinner turneringer. 2) Topp 3 i en turnering eller kamp. Dette er oddsspill på lag eller enkeltspillere med litt lavere odds enn spill på vinnere. 3) Spesifikke situasjoner eller over/under. Det betyr odds på hvilken spiller som dreper en annen spiller først, eller innsats på om en bestemt spiller klarer over eller under 4,5 drap. Følg med på ulike spillselskaper hvor du kan få oddstips.