Engelsk fotball – Beste odds på britisk fotball

Britisk fotball er rangert som best i verden, med Premier League som verdens høyest rangerte fotballiga. Men det er mye mer med britisk fotball enn det å oppdage. Du har muligheten til å spille på FA Cup, EFL Cup, Championship, League 1 og League 2. Norske bettingsider har som regel nok av odds på alle turneringer og ligaer som er rangert som profesjonelle i britisk fotball. Hvilken liker du best?

Beste odds på Engelsk fotball

Premier League er verdens beste fotballiga

Det er ingen fotballliga i verden som er høyere rangert enn Premier League. De britiske lagene har mest penger av alle fotballag og du har alltid muligheten til å plassere bets med hundrevis av forskjellige alternativer når du spiller på Premier League. Du kan plassere odds før sesongen på hvem du tror vinner, men også på alle kamper i løpet av selve sesongen.

I Premier League er det Manchester United som har flest ligatitler. Liverpool har nest flest og i dag er det Manchester City som dominerer Premier League. De fire lagene som ender best i Premier League vil kvalifisere seg til Champions League. De tre lagene med færrest poeng blir kastet ut av Premier League.

Engelsk fotball

EFL Championship er nest høyest

Det er ingen andre divisjon bedre enn EFL Championship. Her nøyer 24 lag seg om to direkteplasseringer i Premier League. Lag 3-6 skal spille play off og deretter finalen om den siste plassen som gir spill i Premier League. Siden det er 24 lag som spiller i Championship, er det ekstremt mange kamper i løpet av en sesong sammenlignet med andre ligaer. Hvert lag spiller 46 runder i mesterskapet.

De tre lagene med færrest poeng etter 46 runder rykker i stedet ned til League 1. Du har nok av odds for å ta del i Championship også. Du kan for eksempel satse på alle kamper. Prøv også live betting på Championship. Ettersom det er mange kamper i Championship for hvert lag, er det også mange scraps i løpet av en sesong som gjør det bra for betting.

Sky Bet League 1

Den tredje divisjonen er Sky Bet League som debuterte i 2004-05. Før det ble ligaen bare kalt Football League Second Division. Her er det flere storklubber som har spilt i Premier League tidligere, som Ipswich Town, Chartlon, Derby County og Milton Keynes Dons. Akkurat som EFL Championship er det også 24 klubber i League One. Dermed er det også 46 kamper som hvert lag spiller i League 1.

Ligaen har samme struktur som EFL Championship når det gjelder opprykk. Det betyr at de to lagene med flest poeng rykker opp til Championship. Lag 3-6 spiller sluttspill om de to siste plassene. De tre lagene som ender sist går ned til League 2.

FA-cupen er verdens eldste fotballturnering

Det er ingen fotballturnering i verden som er eldre enn FA-cupen, eller Emirates FA Cup som den kalles på grunn av sponsing. Den som vinner FA-cupen kvalifiserer seg til UEFA Europa League. Det er en lang turnering som har mer enn 700 lag totalt. Det starter med den ekstra innledende runden hvor 416 lag fra nivå 10, nivå 9 og de 96 lavest rangerte klubbene fra nivå 8 møtes.

I den innledende runden vil 64 lag fra nivå 8 steppe inn, i første runde er det 88 klubber fra 7 og i andre runde er det nivå 6 sin tur til å begynne å spille. Deretter følger tredje og fjerde runde som er den siste av kvalifiseringen der nivå 5 begynner å spille.

I første runde begynner den virkelige turneringen i det som ikke lenger er kvalifiseringskamper. Men Premier League-klubbene går først inn i tredje runde, som begynner å spilles i januar. Deretter fortsetter det med fjerde runde, femte runde, kvartfinale, semifinale og finale som spilles i mai. FA-cupen er en av de mest overraskende turneringene hvor mange lag fra lavere divisjoner har vunnet mot lag fra høyere divisjoner.

EFL Cup – Carabao Cup

Carabao Cup er den engelske ligacupen hvor 92 lag deltar fra England og Wales. Denne fotballturneringen har ikke helt samme status som FA-cupen men har blitt en fotballcup med et økende rykte de siste årene ettersom titler blir viktigere og viktigere.

Klubbene fra Premier League går først inn i tredje runde av turneringen, i alle fall de som spiller i en europeisk turnering. Andre klubber fra Premier League går inn i andre runde. Alle kamper spilles i enkeltkamper bortsett fra semifinalene som avgjøres i dobbeltkamp. Finalen spilles på Wembley.

Oppsummering av engelsk fotball

Engelsk fotball er så mye mer enn bare Premier League. Det er rett og slett nok av odds og spill å oppdage på britisk fotball langt utenfor Premier Leagues stjernestatus. Både FA-cupen og EFL League Cup tilbyr mange odds, men det er også odds på Championship og de lavere divisjonene.

Ønsker du å spille på britisk fotball kan vi på det varmeste anbefale deg å motta en oddsbonus. Da får du en skikkelig god start og kan begynne å satse med en gang. Gjør det nå og oppdag alt britisk fotball har å tilby.