Korona kan gi tøffe kontraktsforhandlinger i PL

Den rådende koronapandemien har gitt store utfordringer i sportens verden. Der det kanskje merkes best er innenfor fotball, og engelske Premier League er intet unntak. At det plutselig ikke spilles fotball fra den ene dagen til den andre medfører at mye av inntektene forsvinner, samtidig som mesteparten av kostnadene fremdeles er der.

Det har selvsagt medført at Premier League-klubbene ønsker å gå inn i en tryggere fremtid, og dermed ser på hva som kan gjøres på kostnadssiden. For klubbene er den største utgiftsposten lønninger til spillerne. For tiden pågår det krevende drøftinger mellom klubber og spillere i Premier League med tanke på å bli enige om lønnskutt.

Klikk for å besøke ComeOn og hente en ComeOn SPORT bonus

«Koronaklausul» i nye kontrakter?

Klubbene ønsker å innføre klausuler i fremtidige spillerkontrakter. En såkalt Korona-klausul kan bidra til å gi klubbene økonomisk beskyttelse om lignende situasjoner skulle oppstå i fremtiden. Det betyr at om for eksempel en ny pandemi skulle oppstå så aktiveres disse klausulene om sesongen skulle bli utsatt på nytt. Og som et resultat av denne aktiveringen går spillerne automatisk ned i lønn. Uten diskusjoner. 

Nord for grensen i Skottland, er dette allerede praksis. Dermed kan klubbene stoppe utbetalingen av lønn hvis det ikke blir spilt fotball. I og med at dette allerede eksisterte kan klubbene diskutere hardere med spillerne angående lønnskutt, siden de har gode kort på hånden. 

Klausuler kan gi vanskelige forhandlinger ved spillerkjøp

Spillerne ønsker ikke slike avtaler, og spilleragentene vil neppe være for. Ledende idrettsadvokater tror klubbene heller vil løse det ved å ha mer prestasjonsbaserte bonuser i kontraktene. I dag er snittet på 75% grunnlønn i Premier League.

Ved fremtidige spillerkjøp betyr det forhandlinger der klubbene ønsker kontrakter hvor det gås mer vekk fra grunnlønnen, og baseres enda mer på bonuser. Rett og slett at spillerne blir betalt når laget faktisk spiller. For klubbene i Premier League og ellers vil dette tilby et sikkerhetsnett. Det gjenstår å se hvordan spillerne vil agere. Om de vil protestere heftig fordi sannsynligheten er der for at lignende situasjoner kan skje igjen.

Team Bettingspesialisten