Hva skjer med fotballen?

At det ikke spilles fotball i de kjente ligaene og turneringene er et stort savn for mange, men gitt den rådende korona-pandemien er det fortsatt mange usikkerhetsmomenter. Det som kan fastslås er at franske Ligue 1 ikke fullføres etter at statsministeren nedla forbud mot sportsarrangementer frem til tidligst september. I Norge vet man heller ikke når det blir start i Eliteserien og OBOS-ligaen. Det eneste man vet er at eventuelle kamper per dags dato må gå for tomme tribuner frem til 1. september.

Klikk her for å besøke Mobilebet og hente din Mobilebet SPORT bonus

Bundesliga starter 15. mai

I andre land hvor sesongen ble pauset er det tegn på bevegelse og fastsettelse av planlagte datoer. Tidligere denne uken meldte Reuters om planlagt oppstart i Tyskland allerede den 15. mai, men dette er senere korrigert da den tyske regjeringen krever at samtlige lag må oppholde seg i en to-ukers karantene før ligaen kan starte opp igjen. Det betyr at den tyske fotballen tidligst vil rulle igjen en gang mellom 22. og 29. mai. I Spania kan klubbene returnere til trening og har planer om oppstart om fire uker.

Dette skjer i England

Premier League er den ligaen det knytter seg mest interesse til. Der har man Project Restart som skal hensynta mange aspekter. Det ene er spillernes sikkerhet i forhold til når treningen opptas. Problemstillinger der er hvor mange som kan trene sammen, bruk av masker, testing av spillerne 48 timer før de får vende tilbake til trening samt avstand mellom parkerende biler utenfor treningsfasilitetene. Spillere og klubbleger er selvsagt bekymret og innspill fra dem skal vurderes og bli tatt hensyn til. Klubbene skal komme med sine innspill på dette innen den 8. mai. 

Om det blir oppstart av treningene kommer også an på den generelle oppmykningen av nedstengningen i England. Der er det planlagt oppdateringer fra regjeringen søndag 10 mai. Klubbene vil deretter ha et møte på mandag. Det er dermed mye som fremdeles er uklart før eventuelle kamper i juni.

Team Bettingspesialisten