PUBG er et spill som er populært innenfor e-sports

PlayerUnknown’s Battlegrounds eller PUBG, er et nettbasert kampspill med mange spillere. Spillet ble lansert i desember 2017, og er utviklet og utgitt av PUBG Corporation. Spillet ble utrolig populært på kort tid og i juni 2018 var det solgt i over 50 millioner eksemplarer verden over. Det er ett av de mest solgte og spilte videospillene gjennom tidende. Inkluderer man mobilversjonen er det totalt over 400 millioner spillere. Ved hjelp av suksess på Twitch er det en stor fanskare som følger konkurransene, og i 2019 ble PUGB Global Championships arrangert for andre gang. 

BOOKMAKERE Bonus Les mer BESØK
1 €50 gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
2 100% bonus + 500 kr gratisspillT & C Apply Les mer BESØK
3 250 kr gratisspill til du vinnerT & C Apply Les mer BESØK
4 3000 krT & C Apply Les mer BESØK
5 1000 krT & C Apply Les mer BESØK

Slik spilles PUBG

Spillet starter ved at opptil hundre spillere slippes i fallskjerm over en øy. Spillet har fire kart og flyets vei over kartet varierer fra runde til runde. Det gjør at spillerne må være raske til å bestemme seg for når det er best å kaste seg ut fra flyet. På øyen finner de våpen og annet utstyr i bygninger, spøkelsesbyer og andre områder som hvor man skal drepe de andre spillerne. I tillegg skal man unngå å bli drept selv.

Spillets kart har trygge områder, men størrelsen på disse reduseres etter hvert som det spilles. Som et resultat føres de som fremdeles er med i spillet tettere sammen, og inn i områder hvor de møter gjenværende motstandere. Dermed øker også sjansene for kamper mot hverandre. Under kampene fremheves tilfeldige regioner på kartet i rødt før de bombes. Dette utgjør en trussel for de spillerne som befinner seg i området. Siden man blir advart om dette noen minutter på forhånd, har man sjansen til å komme seg i sikkerhet. 

Vinneren av spillet er den spilleren eller laget som står igjen når runden er over. Med andre ord er det «last man standing» som gjelder. I spillet kan man velge å kjempe solo, i en duo eller et lite lag med opptil fire personer. Spillere kan velge å spille enten fra førstepersons- eller tredjepersonsperspektiv. Ved gjennomføringen av hver runde får spillerne valuta i spillet basert på deres ytelse. I PUBG tar en hel runde i gjennomsnitt ikke mer enn 30 minutter. 

Betting på PUBG

Spillets mange deler, samt at det ofte er alle mot alle, gjør det veldig underholdende å se på. Dette er sannsynligvis en av grunnene til at det har blitt så populært i esports verdenen. I 2019 ble det tatt opp i Telia-ligaen og alle kampene sendes på Twitch-kanalen til Gamer.no. PUBG European League ble også en liga som strekker seg over hele året. Skal du spille odds på PUBG er det bra å se på streaming på Twitch for å forstå spillet samt følge med på formen til spillerne og hvordan de spiller. 

Dersom du ikke er en superekspert på PUBG, kan det være greit å tippe på odds på hvem som vinner av en kamp eller turnering, samt Topp 3 sluttplassering. Å spille på hvem som vinner en kamp eller turnering er rett og slett å satse på hvilken spiller eller hvilket lag som vinner. Dette er enkle odds å skjønne, og siden det er mange i hver kamp vil oddsen være ganske høye.

Det betyr bra med gevinst om du har suksess. Topp 3 sluttplassering har litt lavere oddsbetingelser, men sjansen for suksess er også større. Det spilles på om et lag eller spiller ender blant de tre første. For å øke sjansen for suksess er det smart å holde øye med hvordan spillere og lag har gjort det i tidligere konkurranser.