Hvem vinner Serie A våren 2022?

Det nærmer seg serieinnspurten i Serie A. Kandidatene som kan hente gullet hjem har fem eller seks kamper igjen å spille før det hele blir klart mot slutten av mai. En rask titt på tabellen viser at åtte lag teoretisk sett fremdeles kan vinne ligaen, men reelt sett står det mellom maks fire lag.

Beste odds på Serie A

 

   
BOOKMAKEREBonusBESØK Les mer
1

500% bonusT & C Apply

   
2
uberlucky betting

1000 NOKT & C Apply

   
3
Royal Panda odds betting

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
4

3000 NOKT & C Apply

   
5

500 NOK gratisspillT & C Apply

   

Topp 4 i Serie A

En plass blant topp 4 er viktig i den italienske toppserien, siden det gir plass i gruppespillet i Champions League. Per nå er det AC Milan, Inter, Napoli og Juventus som har disse. Roma, Lazio, Fiorentina og Atalanta kan i teorien blande seg inn, men det virker lite sannsynlig med tanke på avstanden opp til Juve på fjerdeplassen. 

Med fem kamper igjen leder AC Milan serien med 71 poeng. Inter ligger på andreplass med 69 poeng, men har samtidig seks kamper igjen. Det samme har Napoli på tredjeplassen med 66 poeng. Juventus på fjerde har 63 poeng, og har også fem ligakamper igjen.

Gullet havner mest sannsynlig i Milano

Etter ni sesonger på rad med seriemesterskap til Juventus, klarte Inter å vinne serien suverent forrige sesong foran byrivalen AC Milan. Rossoneri har ikke vunnet serien siden 2010/2011-sesongen, og har nok veldig lyst til å snyte erkerivalen Nerazzurri for det denne sesongen. Foreløpig ser det lovende ut, men siden Inter har en kamp til gode, betyr det at de har overtaket i tittelracet dersom de vinner denne kampen. 

hvem vinner serie a våren 2022?

Det at Inter scorer mest mål i serien samtidig som de også slipper inn færrest mål i Serie A, kan tale til deres fordel i innspurten. Noe av AC Milans utfordring denne sesongen har vært at de ikke har klart å vinne kamper mot lag langt nede på tabellen, og dermed har gått på poengtap ved å spille uavgjort. Det kan også bli deres akilleshæl i serieavslutningen. 

Kan Napoli klare det på slutten?

Alle lagene i Topp 4 er ute av europacupene, men det er bare Napoli som kan fokusere fullt og helt på serieavslutningen. Både Inter, Juventus og AC Milan skal spille semifinaler i Coppa Italia, og enten Inter eller AC Milan går også til finalen. Det betyr en til to kamper mer i innspurten enn hva Napoli har. Dette kan være med på å gi seriegull til Napoli om de kommer på en vinnerrekke, men alt skal gå deres vei om det skal bli gull. 

Den gamle dame fra Torino er nok ute av gullkampen allerede, siden Juventus egentlig er avhengige av at de tre lagene foran taper mesteparten av kampene samtidig som Juve vinner de aller fleste, dersom gullet skal havne i Torino.

Gjenværende kamper for Topp 4-lagene

Juventus: Sassuolo (B), Venezia (H), Genoa (B), Lazio (H) og Fiorentina (B)

Inter: Roma (B), Bologna (B), Udinese (B), Empoli (H), Cagliari (B) og Sampdoria (H)

AC Milan: Lazio (B), Fiorentina (H), Verona (B), Atalanta (H) og Sassuolo (B)

Napoli: Roma (H), Empoli (B), Sassuolo (H), Torino (B), Genoa (H) og Spezia (B)

Ser du på motstandernes plassering på tabellen, har Inter den enkleste serieavslutning. Samtidig er flertallet av kampene bortekamper, og i sesonginnspurten er det heller ikke en fordel å møte lag som er desperate etter å unngå nedrykk. AC har den tøffeste serieavslutningen, men gjør det oftere bedre mot lag på den øvre delen av tabellen.

Hva tror ekspertene?

Dersom du ser på vinnerspillene hos bettingselskapene, er troen ganske så stor på at Inter forsvarer seriegullet fra 2020/2021-sesongen. Outrights hos bookmakere som Betsson og LeoVegas tyder på det. 

Hos Betsson får du disse oddsbetingelsene om du velger å spille på vinneren av Serie A sesongen 2021/2022: 

  • Inter 1,40
  • AC Milan 4,00
  • Napoli 9,00 
  • Juventus 100,00

LeoVegas tror det blir litt mer spenning, og tilbyr disse oddsbetingelsene på denne sesongens seriemester i Serie A: 

  • Inter 1,55
  • AC Milan 3,75
  • Napoli 6,00
  • Juventus 51,00

Fasiten har vi ikke før etter den 38. serierunden den 22. mai, men at det blir spenning helt inn virker meget sannsynlig. Vil du toppe spenningen så plasser et oddsspill hos bookmakerne, og kanskje kan du plassere vinnerspillet med en oddsbonus også.