Verdensmesterskapet i Formel 1 i 2022 – Betting på de raskeste bilene og beste førerne

Innenfor bilsport i motorsportsirkuset, er det ingen gren som har høyere status og får mer oppmerksomhet enn Formel 1. Det er her de raskeste og beste bilene samt beste sjåførene befinner seg. Det er her det gir mest status hos motorprodusentene og bilmerkene å ha med et lag, og ikke minst statusen som følger med om bilen/motoren vinner hele Grand Prix-sirkuset. Formel 1 er også en idrett som byr på mange muligheter for oddsspill mens du ser på at racersjåførene kjører runde etter runde på de forskjellige racerbanene rundt omkring i verden.

Beste odds på Formel 1 2022

     
BOOKMAKEREBonusBESØK Les mer
1

500% bonusT & C Apply

   
2
uberlucky betting

1000 NOKT & C Apply

   
3
Royal Panda odds betting

500 NOK gratisspillT & C Apply

   
4

3000 NOKT & C Apply

   
5

500 NOK gratisspillT & C Apply

   

Formel 1 siden 1950

Formel 1 som er den øverste klassen i motorsport reguleres av Det internasjonale bilsportforbundet, og verdensmesterskapet i Formula One er blitt arrangert siden 1950. Bilene er enseters åpne biler hvor føreren er plassert foran motoren. I Formel 1 er det både et førermesterskap og et konstruktørmesterskap.

Den aller første verdensmesteren i 1950 ble Nino Farina, mens Alfa Romeo vant konstruktørmesterskapet. Flest VM-titler er det Michael Schumacher og Lewis Hamilton som har med sine 7 titler. Juan Manuel Fangio har 5, mens Alain Prost og Sebastian Vettel har 4 hver. 34 førere har en eller flere VM-titler. Schumacher tok fem mesterskap på rad i årene 2000–2004, mens Hamilton vant seks ganger i årene 2014–2020.

På konstruktørsiden er det Ferrari som er mestvinnende med 16 titler, mens Williams har 9 triumfer. Deretter Følger McLaren og Williams med 8 titler hver. 15 forskjellige konstruktører har vunnet VM minst én gang, og Mercedes har vunnet alle titlene fra 2014 til og 2021.

Formel 1 Grand Prix 2022

I årets verdensmesterskap er det med 10 lag. Hvert lag har 2 førere slik at det totalt er 20 førere som konkurrerer. Lagene i 2022-mesterskapet er (med førere i parentes): Alfa Romeo-Ferrari (Guanyu Zhou og Valtteri Bottas), Alpha Tauri-Red Bull (Pierre Gasly og Yūki Tsunoda), Alpine-Renault (Fernando Alonso og Esteban Ocon), Aston Martin Aramco-Mercedes (Sebastian Vettel og Lance Stroll (og Nico Hülkenberg i Vettels coronafravær)), Ferrari (Charles Leclerc og Carlos Sainz jr), Hass-Ferrari (Kevin Magnussen og Mick Schumacher), McLaren-Mercedes (Daniel Ricciardo og Nando Norris), Mercedes (Lewis Hamilton og George Russel), Red Bull Racing (Max Verstappen og Sergio Perez) og Williams-Mercedes (Nicholas Latifi og Alexander Albon).

Verdensmesterskapet i Formel 1 i 2022

De 22 løpene som er med i Formel 1-VM 2022

De er mange velkjente arenaer og løp som utgjør en Formel 1-sesong. Løpene i 2022 avholdes i denne rekkefølgen i perioden 20. mars til 20. november: Bahrains Grand Prix, Saudi-Arabias Grand Prix, Australias Grand Prix, Emilia Romagna Grand Prix, Miamis Grand Prix, Spanias Grand Prix, Monacos Grand Prix, Aserbajdsjans Grand Prix, Canadas Grand Prix, Storbritannias Grand Prix, Østerrikes Grand Prix, Frankrikes Grand Prix, Ungarns Grand Prix, Belgias Grand Prix, Nederlands Grand Prix, Italias Grand Prix, Singapores Grand Prix, Japans Grand Prix, USAs Grand Prix, Mexico Citys Grand Prix, Sao Paulos Grand Prix og Abu Dhabis Grand Prix.

I Formel 1 kan det spilles odds på mye

Det er mye du kan spille odds på i Formel 1. Du kan spille for hele sesongen på hvilken fører som blir verdensmester eller ender på pallen sammenlagt, samt hvilket merke som vinner konstruktørmesterskapet.

I enkeltkonkurranser kan du spille på hvem som får pole position eller vinner løpet. Du kan også ha duellspill, såkalte Head 2 Head, hvor du spiller odds på hvilken av to racerførere som vil gjøre det best av de to. Du kan plassere oddsspill på mye i Formel 1, og dette gjelder både odds og livodds. Husk også at du kan hente sportsbonuser hos de forskjellige bookmakerne som du senere kan benytte til betting på Formel 1.